A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dinamo-navijaci-bbb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Navijačka grupa Bad Blue Boys glazbom protiv represije i sustava | Politika+
Sport

'OTPOR SISTEMU': Navijačka grupa Bad Blue Boys glazbom protiv represije i sustava

'Policija i dalje pleše onako kako glavonje sviraju, vlast je najveći neprijatelji svog vlastitog naroda, a sustav je brutalniji i perfidniji nego ikada.'

Piše: PolitikaPlus

Navijači Dinama Bad Blue Boys organiziraju 16. svibnja od 20 sati u zagrebačkom klubu Željezničar glazbeni događaj pod imenom "Otpor sistemu", kojim uz pomoć punka žele upozoriti na probleme oko njih - od policije, vrhuške GNK Dinamo, medija i raznih drugih vladinih i nevladinih institucija.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

Povezanost punka i navijačke subkulture u Zagrebu duboka je i postoji od samih početaka naše grupe. Beskompromisni bunt, život na marginama društva i vječni sukob sa nametnutim autoritetima glavne su karakteristike Dinamovih navijača bile i ostale do danas.

Mangupi sa zagrebačkih ulica, svojevremeno i najglasniji protivnici tadašnjeg režima i njegovi najglasniji kritičari, među prvima su početkom devedesetih starke i jeans zamijenili vojničkim čizmama i maskirnim hlačama, uzeli oružje u ruke i stali na barikade da obrane svoju Domovinu.

Devedesetih, kada se tadašnja vlast poigravala s imenom i poviješću Svetog kluba, na putu policijskim pendrecima i političkoj samovolji stajali su mladići u spitkama i martama, i tada, kao i osamdesetih, izvrgavani ruglu gradske “gospode”, zaglupljenih masa, korumpiranih novinara i još korumpiranijih političara.

Za mnoge se mijenjaju vremena kako godine prolaze, ali za nas se malo toga mijenja... Mase su gluplje nego ikad, mediji su obični reklamni panoi raznih moćnika i njihovih korporacija, policija i dalje pleše onako kako glavonje sviraju, vlast je najveći neprijatelji svog vlastitog naroda, a sustav je brutalniji i perfidniji nego ikada.

Ali i danas na barikadama stoje neki novi klinci...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

otpor sistemu, koncert, bbb, dinamo