A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knjige-203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sedmi Riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak od sutra u Rijeci | Politika+
Kultura

NAJAVA: Sedmi Riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak od sutra u Rijeci

'Vrisak će kroz pedesetak programa predstaviti stotinjak autora i gostiju iz regije.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak, sedmi po redu, počinje sutra u Rijeci i u deset dana predstavit će polugodišnje hrvatsko izdavaštvo, autore riječke scene te književnike iz regije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.

Vrisak će kroz pedesetak programa predstaviti stotinjak autora i gostiju iz regije, rekao je Zoran Simić iz VBZ-a i dodao da se festival "prometnuo u jedan od najzapaženijih književnih festivala u regiji".

Parafrazirajući Igora Mandića, čije će djelo "Oklop od papira" otvoriti Vrisak, Simić je dodao: "Ili nam se barem čini se prometnuo".

Drago Glamuzina objasnio je koncepciju Festivala koja osim predstavljanja novih izdanja knjiga i ima program upoznavanja književnika.

U programu "Rijeka čita" bit će predstavljeni pjesnikinje i pjesnici riječke scene Petra Čargonja, Ivana Pocrnić, Zoran Žmirić, Marin Kolić i Moris Mateljan. U programu "Književnost u regiji – Koliko se znamo, i koliko smo se zaboravili?" u Rijeci će se okupiti istaknuti književnici s istočne strane Jadrana, od Slovenije, preko Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Svečano otvorenje Sajma bit će u knjižari Filodrammatica na Korzu, slijedi predstavljanje knjige "Oklop od papira" Igora Mandića u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, te "Šale su ostale kod kuće" Gordana Nuhanovića u Book caffeu Dnevni boravak.

Od hrvatskih autora predviđeno je i predstavljanje Milka Valenta, Nikole Petkovića, Ivane Simić Bodrožić, Drage Hedla, Suzane Matić, Stipe Božića, Aleksandra Stanovića i drugih.

U programu književnosti u regiji gostuju Goran Vojnović iz Slovenije, Ahmed Burić iz Bosne i Hercegovine, Milorad Popović iz Crne Gore, Ermis Lafazanovski iz Makedonije i Beqë Cufaj s Kosova.

Iz Albanije, koja je partner festivala, a čija je književnost u Hrvatskoj gotovo potpuno nepoznata, predstavit će se pet autora: Lindita Komani, Gazmend Krasniqi, Ardian-Christian Kyçyku, Arian Leka i Luljeta Lleshanaku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Riječki sajam knjiga i festival autora, KNJIGE, VRISAK