A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan_maras_nova.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gordan Maras: HBOR će se u budućnosti više orijentirati na kredite izvoznicima | Politika+
Mojbiz

KREDITI: Gordan Maras: HBOR će se u budućnosti više orijentirati na kredite izvoznicima

A manje prema kreditima koji nisu vezani uz proizvodnju i izvoz.

FOTO: Arhiv
Piše: P/H

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas da će Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u budućnosti biti više orijentirana prema kreditiranju izvoznika, a manje prema kreditima koji nisu vezani uz proizvodnju i izvoz.

"Zasluga ove vlade je, dakle, prvenstveno povećanje kreditnih plasmana preko HBOR-a. A to odjeljujem od nekih stvari koje su se u HBOR-u prije događale, a koje se u budućnosti sigurno više neće događati"

Vlada je danas dala pozitivno mišljenje na godišnje financijsko izvješće HBOR-a za prošlu godinu u kojoj je ta banka ostvarila dobit od 189,3 milijuna kuna, uz konsolidirane prihode od 989 milijuna kuna i rashode od 800 milijuna kuna.

Imovina HBOR-a vrijedna je 26,1 milijardu kuna ili dva posto više nego 2012. godine, a u prošloj godini HBOR je odobrio 1.256 kredita u ukupnom iznosu 7,8 milijardi kuna.

Maras ističe kako izvješće pokazuje zasluge Vlade za povećanje broja kreditnih plasmana.

"Izvješće govori o količinama kredita plasirnih malim i srednjim poduzetnicima. Vi znate da se većina financiranja u HBOR-u odnosi na financiranje preko institucija kao što je EIB te na Vladine odluke o povećanju temeljnog kapitala HBOR-a, dakle sve je vezano uz političke odluke Vlade i Europske komisije. Zasluga ove vlade je, dakle, prvenstveno povećanje kreditnih plasmana preko HBOR-a. A to odjeljujem od nekih stvari koje su se u HBOR-u prije događale, a koje se u budućnosti sigurno više neće događati", kazao je Maras nakon sjednice Vlade. Istaknuo je da će HBOR biti više orijentiran prema izvoznicima, a manje prema kreditima koji nisu vezani uz proizvodnju i izvoz.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krediti, gordan maras, hbor, izvoznici