A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/krka-novo-mesto-tvornica-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krka u prvom kvartalu ostvarila skoro 300 milijuna eura prihoda | Politika+
Tvrtke

REZULTATI: Krka u prvom kvartalu ostvarila skoro 300 milijuna eura prihoda

Prodaja na tržištima izvan Slovenije dosegla je u prva tri mjeseca 278,7 milijuna eura, što je 94 posto ukupnih prodajnih prihoda.

Piše: P/H

Slovenska farmaceutska tvrtka Krka iz Novog Mesta u prvom je kvartalu na razini skupine realizirala 298 milijuna eura prihoda od prodaje i 63 milijuna eura dobiti, objavila je Krka u četvrtak.

Dobit matične tvrtke u Sloveniji smanjena je za 16 posto u odnosu na prva tri mjeseca lani, na što su najvećim dijelom utjecale negativne tečajne razlike u visini 14 milijuna eura.

Dobit iz poslovanja cijele skupine, koja obuhvaća i tvrtke u drugim zemljama, iznosila je 63 milijuna eura, što je za osam posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a čista dobit prije odbijanja poreza iznosila je 48,9 milijuna, objavila je Krka na konferenciji za novinare.

Prodaja na tržištima izvan Slovenije dosegla je u prva tri mjeseca 278,7 milijuna eura, što je 94 posto ukupnih prodajnih prihoda.

Najveća rast prodaje zabilježena je u istočnoj Europi koja u ukupnoj prodaji Krke sudjeluje s 39 posto.

Skupina Krka u prošloj je godini zabilježila prihode od 1,2 milijarde eura, što je za 57,5 milijuna eura odnosno pet posto više nego u 2012. godini.

U Ruskoj Federaciji, na jednom od ključnih Krkinih tržišta, lani je prodano 298 milijuna eura proizvoda što je 22 posto više nego u 2012. godini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

farmaceutska industrija, slovenija, poslovni rezultati, krka, lijekovi