A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragutin-lesar-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragutin Lesar: Ne postoji ozbiljna rasprava o reformi mirovinskoga sustava | Politika+
Hrvatska

KRITIKA: Dragutin Lesar: Ne postoji ozbiljna rasprava o reformi mirovinskoga sustava

'Prijedlog o ukidanju prijevremenih mirovina je sulud, izuzetno opasan i neprihvatljiv.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutin Lesar danas je na predstavljanju programa kandidata te stranke za Europski parlament na pulskoj gradskoj tržnici novinarima rekao kako u Hrvatskoj nema ozbiljne rasprave već se pokušava nametnuti rasprava o toj reformi s prijedlogom i tezom da treba ukinuti prijevremene mirovine.

Umjesto ozbiljne rasprave o reformi mirovinskog sustava, koja je pokrenuta na inicijativu predsjednika Josipovića, posebice o 'drugom stupu kao karcinomu mirovinskog sustava' u Hrvatskoj se pokušava nametnuti rasprava o reformi s prijedlogom da treba ukinuti prijevremene mirovine

"Umjesto ozbiljne rasprave o reformi mirovinskog sustava, koja je pokrenuta na inicijativu hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića, posebice o 'drugom stupu kao karcinomu mirovinskog sustava' u Hrvatskoj se pokušava nametnuti rasprava o toj reformi s prijedlogom i tezom da treba ukinuti prijevremene mirovine", izjavio je Lesar.

Ustvrdio je kako je prijedlog o ukidanju prijevremenih mirovina "sulud, izuzetno opasan i neprihvatljiv, ma tko god iza njega stoji i mi se tome protivimo". Lesar je ocijenio kako je, s obzirom da građani pred mirovinom moraju imati mogućnost odabira, a odlazak u prijevremenu mirovinu se penalizira smanjenjem mirovine, svako ukidanje te prijevremene mirovine za hrvatske laburiste neprihvatljivo jer, kako je rekao, "iza tih spiniranja stoje upravitelji drugoga mirovinskog stupa".

Na molbu novinara komentirao je jučerašnju odluku Vlade kojom je Plomin C proglašen strateškim projektom istaknuvši kako je to Vlada "očito učinila da bi ubrzala proceduru, postupke i pravne radnje koje su potrebne kako bi se projekt ostvario".

"Uvrštavanjem Plomina C u kategoriju strateškog projekta nema nikakve veze s odabirom energenta, ali slažem se da je rasprava o vrsti energenta koji bi se koristio u Plominu nedovršena i još postoji mogućnost i prostor za nastavak rasprave i odabira plina kao prihvatljivijeg energenta", istaknuo je Lesar.

Na novinarsko pitanje može li stranka ORaH, koja se prvi put pojavljuje na izborima za Europski parlament, ugroziti broj mandata laburista, odgovorio je kako se to sigurno neće dogoditi jer, rekao je, dosadašnje ankete pokazuju da laburisti imaju izuzetno stabilno biračko tijelo.

"Pojava ORaH-a nam ne smeta jer raste potpora birača našoj stranci . Oni uzimaju veliki dio biračkog tijela SDP-a jer su ih birači prepoznali kao rezervnu varijantu SDP-a" - ustvrdio je Lesar dodavši kako je šteta što se Mirela Holy nalazi na listi, a ne želi u Europski parlament. Ankete, drži on, pokazuju kako će laburistima pripasti jedan mandat.

Nansi Tireli, osma na listi Hrvatskih laburista-Stranke rada za Europski parlament istaknula je kako je njihova stranka pokazala u radu hrvatskoga parlamenta da su im građani jedini prioritet.

"Mi smo principijelna stranka i naš rad te prioriteti u Europskome parlamentu bit će identični radu u Hrvatskome saboru", zaključila je Tireli.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pula, hrvatski laburisti, dragutin lesar