Svijet

PORUKA: Silvio Berlusconi: Crkvu bih vodio jednako dobro kao papa Franjo

'On mi se doista sviđa jer se kao papa ponaša točno onako kako bih se i ja ponašao.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u petak je rekao da bi on Katoličku Crkvu mogao voditi jednako dobro kao i papa Franjo.

U Franji je Vatikan dobio čelnika goleme popularnosti koji, godinu nakon izbora, pokazuje da je sposoban revitalizirati instituciju oslabljenu nizom skandala, piše dpa.

"On mi se doista sviđa jer se kao papa ponaša točno onako kako bih se i ja ponašao", rekao je u intervjuu za Radio 24 Berlusconi koji je umiješan u nekoliko seksualnih i korupcijskih skandala.

Novinar ga je pitao znači li to da je Franjo "dobar" jer podsjeća na Berlusconija. "Drukčije ću vam to reći. Ja sam dobar jer podsjećam na papu", uzvratio je bivši premijer.

Te su riječi emitirane prije nego što je Berlusconi drugi put otišao u starački dom kraj Milana u kojem služi godinu dana društveno korisnog rada zbog kolovoške presude za utaju poreza.

Berlusconi mora jedanput na tjedan odraditi najmanje četiri sata u domu i postupno ga uvode u posao skrbi za osobe s Alzheimerovom bolešću i drugim oblicima demencije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Silvio Berlusconi, PAPA FRANJO