A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nezaposleni.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Stopa registrirane nezaposlenosti za travanj iznosi 21,1 posto | Politika+
Mojbiz

DZS: Stopa registrirane nezaposlenosti za travanj iznosi 21,1 posto

Pod utjecajem sezonskih kretanja ta je stopa smanjena u odnosu na mjesec prije, niža je za 1,2 postotna boda od one za ožujak kada je iznosila 22,3 posto.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosi 21,1 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Pod utjecajem sezonskih kretanja ta je stopa smanjena u odnosu na mjesec prije, niža je za 1,2 postotna boda od one za ožujak kada je iznosila 22,3 posto, dok je u veljači stopa registrirane nezaposlenosti, koja se izračunava kao odnos nezaposlenih prema ukupnom aktivnom stanovništvu, iznosila 22,7 posto.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na travanj 2013. godine, stopa registrirane nezaposlenosti za četvrti ovogodišnji mjesec veća je za 0,2 postotna boda budući je prije godinu dana iznosila 20,9 posto.

Po podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem travnja ove godine u njihovoj je evidenciji bilo registrirano 354.449 nezaposlenih osoba.

U odnosu na ožujak broj nezaposlenih smanjio se za 5,9 posto ili 22.417 osoba, a na godišnjoj razini, u usporedbi s travnjem 2013. godine, broj nezaposlenih manji je za 0,3 posto ili za 1.149 osoba.

Utjecaj sezonskih kretanja na smanjenje nezaposlenost pokazuju i dnevni podaci, koje HZZ objavljuje na svojim mrežnim stranicama, pa tako trenutačni broj nezaposlenih, danas nešto prije podneva, iznosi 335.082 osobe.

Trenutačno je, po podacima sa stranica HZZ-a, objavljeno 8.180 slobodnih radnih mjesta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dzs, nezaposlenost, registrirana nezaposlenost