A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko-lorencin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministarstvo turizma i HTZ uključili su se u prikupljanje pomoći | Politika+
Hrvatska

POPLAVE: Ministarstvo turizma i HTZ uključili su se u prikupljanje pomoći

Smatra i da je sada pravo vrijeme da pokažemo kako možemo jedni drugim pružiti ruke na pomoć.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uključile su se u prikupljanje pomoći obiteljima s poplavljenih područja, HTZ će donirati 100 tisuća kuna za pomoć, a pozvali su i hotelske kuće te sustav turističkih zajednica da se također, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju pomoći ljudima pogođenim poplavama u Hrvatskoj.

Uz to, ministar turizma Darko Lorencin za Hinu ističe i kako je u ovom trenutku za sve najvažnije da se stabilizira situacija na poplavljenim područjima, da se voda povuče i da se ljudi počnu vraćati i obnavljati svoje domove.

Smatra i da je sada pravo vrijeme da pokažemo kako možemo jedni drugim pružiti ruke na pomoć s obzirom da su ove poplave jedna od najvećih prirodnih katastrofa koja je zadesila Hrvatsku, ali i Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

I on osobno i njegovi suradnici iz Ministarstva i HTZ-a u stalnoj su, kako kaže, komunikaciji s turističkim agencijama, touroperatorima i direktorima stranih predstavništva HTZ-a putem kojih šalju informaciju da je Hrvatska vrlo sigurna zemlja te da nema potrebe za otkazivanjem putovanja u Hrvatsku.

Lorencin naglašava i kako je pred nama razdoblje turističke godine u kojem većina turista dolazi u primorsku Hrvatsku, koja nije pogođena poplavama i za to ne postoji opasnost.

Poručuje i da će Ministarstvo turizma i HTZ učiniti sve kad se poplave povuku da pomognu obnavljanju turističke infrastrukture na poplavljenim područjima, pri čemu očekuje od sustava regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na tim područjima kvalitetne informacije gdje će pomoć biti najpotrebnija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

darko lorencin, poplava, htz, ministarstvo turizma