Turizam

ŽELJA MINISTRA: Darko Lorencin poručuje iz Makarske: Važno je produžiti sezonu

Na Makarskom primorju ostvari se godišnje oko pet milijuna turističkih noćenja.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Na razini Hrvatske planirano je od 10 do 15 takvih PPS destinacija za koje je osigurano više od 30 milijuna kuna, a projekt kreće već od jeseni.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u razgovoru s makarskim turističkim djelatnicima posebno istaknuo projekt pred i posezone (PPS) Ministarstva turizma kojemu je cilj produženje turističke sezone.

Na Makarskom primorju ostvari se godišnje oko pet milijuna turističkih noćenja, a taj broj može biti i veći kroz projekt PPS-a kojim Ministarstvo turizma želi ujediniti sve turističke potencijale određenog područja i predstaviti ih kao jedinstveni proizvod, kazao je Lorencin.


Na razini Hrvatske planirano je od 10 do 15 takvih PPS destinacija za koje je osigurano više od 30 milijuna kuna, a projekt kreće već od jeseni.

Lorencin se danas u hotelu Meteor sastao s gradonačelnikom Makarske Tonćijem Bilićem i makarskim turističkim gospodarstvenicima koji su ga upoznali s turističkim potencijelima grada koji je lani ostvario više od milijun turističkih noćenja, a ovogodišnju sezonu dočekuje s novim hotelom Miramare koji ima sedamdesetak smještajnih jedinica, završenim lukobranom u drugoj fazi izgradnje, poboljšanom komunalnom infrastrukturom kao i s više drugih novosti.

Gradonačelnik Bilić naglasio je potrebu brže izrade dokumentacije za izgradnju žičare Makarska - Vošac kao i sportskom zonom Platno te dodao kako će grad više pažnje posvetiti gradskim plažama, priobalnoj šetnici, parkiralištima i drugom kako bi ukupna makarska turistička ponuda bila što kvalitetnija.

Direktor Hotela Makarska Bepo Srzić upoznao je ministra s idejnim projektom hotela Meteor II s četiri zvjezdice koji će imati 77 smještajnih jedinica, 200 parkirališnih mjesta, a prve bi goste trebao primiti polovicom 2016. Hotel je namijenjen cjelogodišnjem poslovanju, koštao bi oko 11 milijuna eura, a početak gradnje mogao bi biti krajem ljeta iduće godine

U razgovoru s novinarima ministar Lorencin najavio je pomake za turistički kompleks Baško Polje, a za Hotele Makarska kazao kako će krenuti u privatizaciju nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makarska, darko lorencin, turizam