A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/cigarete-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Rusiji stupio na snagu drugi dio oštrih mjera protiv pušenja | Politika+
Zdravlje

ZABRANA: U Rusiji stupio na snagu drugi dio oštrih mjera protiv pušenja

Zabranjeno u svim restoranima, kafićima, barovima i hotelima, nema prodaje u kioscima.

Piše: PolitikaPlus

U Rusiji su stupile na snagu u nedjelju oštre mjere u borbi protiv pušenja kojima će ono biti zabranjeno u svim restoranima, kafićima, barovima i hotelima, javljaju ruski mediji.

Te su mjere u sklopu drugog dijela zakona usvojenog prošle godine u svrhu zaštite građana od štetnog učinka duhanskog dima i utjecaja pušenja na zdravlje.


Osim toga, od nedjelje je zabranjena i prodaja cigareta u kioscima dok u trgovinama one ne smiju biti izložene.

Rusko ministarstvo zdravlja tvrdi da je zakon već smanjio broj pušača u Rusiji za 16 do 17 posto te da će spasiti živote 150 do 170 tisuća Rusa godišnje.

Kazne za pušenje na mjestima gde je to zabranjeno kreću se od 500 rubalja (nešto više od deset eura) do 3.000 rubalja (oko 63 eura) za fizičke osobe i između 30 i 40 tisuća rubalja (između 630 i 840 eura) za pravne osobe.

Vlasnici restorana ljuti su zbog uvođenja mjera protiv pušenja jer strahuju da će im one uvelike smanjiti broj gostiju.

Istraživanje neovisnog Levada centra govori da oko 80 posto restorana očekuje smanjenje broja gostiju, a oko 70 posto se zalaže za uvođenje specijalnih mjesta za pušenje unutar objekata. Čak 70 posto ispitanih smatra da potpuna zabranu pušenja u restoranima predstavlja diskriminaciju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zabrana pušenja, duhan, cigarete, pušenje, rusija