Zagreb

REAKCIJA: HNS kritizira namjeru Milana Bandića: On postaje gradonačelnik Parking-Grada

'Najave o daljnjem proširenju, predstavljaju dodatni udar na džepove građane grada Zagreba.'

Piše: PolitikaPlus

Ismar Avdagić, predsjednik podružnice HNS-a Trnje i član Predsjedništva Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

 

Namjera gradonačelnika Bandića da naplatu parkiranja proširi na gotovo cijeli grad samo je logičan slijed nedavno realiziranih proširenja parkirališnih zona na neke dijelove grada u kojima su Zagrepčani do nedavno mogli besplatno parkirati svoje automobile i to: na području Mjesnih odbora Trnje, Marin Držić, Sigečica i Kanal te na području sjeverno od Slavonske avenije i zapadno od Heinzelove ulice, kao i u Buconjićevoj, Bulatovoj i Pavlinovićevoj ulici te na području između Ilice, Bosanske i Ulice Pantovčak, dok je na zapadnom dijelu proširena prva zona do Ulice Republike Austrije, a druga zona do Vodovodne te treća zona do Selske.

 

Najave o daljnjem proširenju, predstavljaju dodatni udar na džepove građane grada Zagreba, jer osim plaćanja parkinga građani će kroz prirez financirati i dodatna zapošljavanja dodatnih kontrolora Zagrebparkinga koji će morati kontrolirati nove parkirališne zone. Osim toga ovakva odluka pretvara  Zagreb u veliko parkiralište ili Parking-Grad.

 

U HNS-u smatramo da je ova odluka u potpunosti promašena jer ne vidimo nikakvu razumnu svrhu uvođenja naplate osim uvođenja svojevrsnog parafiskalnog nameta građanima grada Zagreba.

 

Naime, dio Zagrepčana već počinje osjećati posljedice ovakvih odluka obzirom je Zagrebparking već je započeo naplatu na području Gradske četvrti Trnje i to Mjesnih odbora Trnje, Marin Držić, Sigečica i Kanal te na području sjeverno od Slavonske avenije i zapadno od Heinzelove ulice.

 

Upravo građani ove gradske četvrti plaćaju najveću cijenu katastrofalne odluke o proširenju parkirališnih zona zbog čega će trnjanski HNS u svim trnjanskim mjesnim odborima na koje je proširena naplata parkiranja pokrenuti peticiju o izmjeni takve odluke i ukidanju naplate parkinga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, parking, hns