Hrvatska

ODLUKA: POP-TV javlja: Slovenska vlada odgodila raspravu o Mercatoru

Slovenska vlada odgodila je za tjedan dana izjašnjavanje o sindikalnoj inicijativi da se Mercator ne proda hrvatskom koncernu Agrokoru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Slovenska vlada odgodila je za tjedan dana izjašnjavanje o sindikalnoj inicijativi da se Mercator ne proda hrvatskom koncernu Agrokoru, kako bi se zaštitila radna mjesta i interesi Mercatorovih dobavljača, objavila je u četvrtak televizijska postaja POP-TV.

Peticiju vladi protiv prodaje Mercatora predali su prije dva tjedna sindikalni predstavnici ministru za gospodarstvo Metodu Dragonji i za poljoprivredu Dejanu Židanu koji su obećali da će vlada razmotriti hoće li o toj temi zauzeti aktivan stav.

Židan je u četvrtak za POP-TV izjavio da je stvar odgođena jer se o učincima prodaje Mercatora mora sa svojim kalkulacijama izjasniti ministarstvo financija, no to su u ministarstvu financija odlučno zanijekali, navodeći da se prodajom Mercatora ne bave ni na koji način, javila je POP-TV.

Trgovački lanac Mercator privatna je dioničarska tvrtka u kojoj država nije dioničar, ali u njemu ima posredan utjecaj preko državnih banaka koje su "naslijedile" dionice Mercatora zbog dugova koje im većinski Mercatorovi dioničari ekonomske krize krize više nisu mogli vraćati.

Kupoprodajni ugovor Agrokora i većinskih vlasnika Mercatora predviđa inače da bi cijela kupoprodajna transakcija trebala biti završena do kraja lipnja, a još prije toga Agrokor bi s bankama vjerovnicama Mercatora trabao postići dogovor o restrukturiranju Mercatorovih dugova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VLADA, SLOVENIJA, MERCATOR, AGROKOR, POP-TV