A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nogomet-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nogometna reprezentacija Kameruna prekinula štrajk i krenula na SP | Politika+
Sport

ODLUKA: Nogometna reprezentacija Kameruna prekinula štrajk i krenula na SP

Igrači navodno nisu pristali na iznos od 65.000 eura svakom, već su tražili desetak tisuća eura više.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nogometna reprezentacija Kameruna prekinula je štrajk koji je pokrenula nezadovoljna ponuđenim premijama i nakon postignutog dogovora s čelnicima saveza krenula je na put u Brazil.

Čelnici nogometnog saveza Kameruna (FECAFOOT) popustili su pritisku igrača i postigli su dogovor oko isplate premija. Igrači navodno nisu pristali na iznos od 65.000 eura svakom, već su tražili desetak tisuća eura više. Igrači u svojim zahtjevima nisu željeli popustiti niti pod pritiskom ministra sporta Adouma Garoue. Na koncu je Savez morao posuditi novac kako bi namirio apetite Samuela Eto'o i društva.

"Postignut je dogovor i sada je sve OK. Vjerujem kako je ova priča sada zaključena", kazao je izbornik Volker Finke.

Napetost između reprezentativaca i Saveza kulminirala je u subotu nakon pobjede nad Moldavijom (1-0) u zadnjoj pripremnoj utakmici za SP. Igrači su naime bojkotirali primanje zastave iz ruku kamerunskog premijera. U Kamerunu je običaj da reprezentacija uzme nacionalnu zastavu iz ruku predstavnika vlasti prije odlaska na svjetsko prvenstvo, što je jučer učinio tek izbornik Nijemac Volker Finke. Samuel Eto’o, koji je službeno bolestan nije se čak pojavio na drugom poluvremenu te utakmice. Igrači su štrajkali i prije prijateljske utakmice s Njemačkom 1. lipnja, nadajući se da će dogovor biti postignut.

Igrači su danas odbili krenuti na put premda su trebali putovati avionom kojeg im je osigurao predsjednik države Paul Biya. Njihove stvari već su bile u zrakoplovu, no igrači nisu željeli napustiti hotel u središtu Yaoundea. Pregovori su trajali satima i sa 12 sati zakašnjenja Kamerun je krenuo na put.

Kamerunska vrsta otvara SP utakmicom protiv Meksika u skupini A 13. lipnja. Drugu utakmicu na svjetskom prvenstvu Kamerun igra protiv Hrvatske 19. lipnja u Manausu, a treću protiv domaćina Brazila 23. lipnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sp, kamerun, brazil