A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/google-202.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon bespilotnih letjelica, Google za pola milijarde dolara kupuje Skybox | Politika+
IT

PREUZIMANJA: Nakon bespilotnih letjelica, Google za pola milijarde dolara kupuje Skybox

Skybox izrađuje male satelite za promatranje Zemlje koji mogu fotografirati i snimati vrlo detaljne zapise lokacija.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Američki internetski div Google kupuje tvrtku Skybox Imaging za 500 milijuna dolara, objavio je Google u utorak.

Skybox može omogućiti Googleu uređenje njegovih baza snimaka uključenih u aplikacije Google Earth i Google Maps i poboljšati njihovu kvalitetu.

"Zaključili smo dogovor o kupovini Skybox Imaging i nestrpljivo čekamo njihov dolazaka u obitelj Google", zadovoljna je tvrtka iz Mountain Viewa u Kaliforniji, koja je u travnju preuzela tvrtku Titan Aerospace, specijaliziranu za proizvodnju bespilotnih letjelica na solarni pogon.

Utemeljena 2009. u Silikonskoj dolini, Skybox izrađuje male satelite za promatranje Zemlje koji mogu fotografirati i snimati vrlo detaljne zapise lokacija. Za sada tvrtka ima samo jedan djelatan satelit, ali ih predviđa rasporediti desetak do kraja 2016.

Skybox može omogućiti Googleu uređenje njegovih baza snimaka uključenih u aplikacije Google Earth i Google Maps i poboljšati njihovu kvalitetu.

Skybox Imaging je tvrtka koja se bavi razvojem satelita i naprednom analizom visokokvalitetnih snimaka koje naprave pomoću njih.

"Njihovi sateliti će nam pomoći aktualizirati naše zemljovide da bi bili što precizniji. Nadamo se da će nam ekipa Skyboxa i njihova tehnologija pomoći u boljem pristupu internetu i u pozivu na pomoć u slučaju katastrofe, dvije domene za koje se već dugo zanima Google", objasnila je tvrtka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SPAJANJA I PREUZIMANJA, SKYBOX, GOOGLE