Hrvatska

ANALIZA: Anđelko Milardović: Možda ima nade da Milanović ostane u Brazilu gdje ga možemo 'outsourcati'

'Ostali ministri mogu biti bezbrižni i ne moraju strepiti od smjene do Milanovićeva povratka.'

Piše: Ivan Klarić, Hina
'Vlada koja bi bila orijentirana na izlasku iz krize i razvoju Ministarstvo znanosti ne bi tretirala kao rashod, već kao vrijednost, a do točke tog obrata nije došao ni Jovanović.'

Politički analitičar Anđelko Milardović kaže kako današnja rekonstrukcija Vlade neće dovesti ni do kakvih promjena u radu Vlade.

 

Milardoviću je s psihološkog stajališta je zanimljivo što je dosadašnji ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović, kao netko tko je u posljednjima previranjima u SDP-u podupirao premijera Milanovića, prošao jednako loše kao i smijenjeni ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je Mlanovićev protivnik u stranci.

 

- Svjedočili smo tako smjeni dvojice ministara. Nakon vrlo uspješno obavljenog posla Milanović se pakira na nogometno prvenstvo pa ostali ministri mogu biti bezbrižni i ne moraju strepiti od smjene do Milanovićeva povratka. A možda ima nade da Milanović ostane u Brazilu gdje ga možemo 'outsourcati', ironičan je Milardović.

 

Drži kako dolazak novih ministara u Vladu neće dovesti do promjena na bolje, jer je premalo vremena do kraja mandata, a radi se o golemim sustavima koji proizvode troškove.

 

- Vlada koja bi bila orijentirana na izlasku iz krize i razvoju Ministarstvo znanosti ne bi tretirala kao rashod, već kao vrijednost, a do točke tog obrata nije došao ni Jovanović. Da je to prepoznato, Ministarstvo znanosti bi bilo, zajedno s Ministarstvom gospodarstva, strateško ministarstvo s obzirom na 21. stoljeće koje je stoljeće znanja, informacija i tehnologije, zaključio je Milardović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rajko ostojić, željko jovanović, zoran milanović, vlada, Anđelko Milardović