Hrvatska

ODJECI: Žarko Puhovski: Tresla se brda, rodio se miš! Ovo nije rekonstrukcija Vlade!

'Grotesktno je što je Vlada usvojila Masterplan bolnica, a izbačen je ministar.'

Piše: Ivan Klarić, Hina
Smatra grotesktnim što je Vlada danas usvojila Masterplan bolnica na istoj sjednici na kojoj je iz Vlade izbačen ministar koji je taj plan branio.

Politički analitičar Žarko Puhovski msatra kako današnja rekonstrukcija Vlade neće dovesti ni do kakvih promjena u radu Vlade.

 

- Tresla se brda, rodio se miš, to nije rekonstrukcija Vlade, ništa se nije dogodilo i nikakve promjene ne treba očekivati, prokomentirao je Puhovski za Hinu rekonstrukciju u Vladi.

 

Puhovski je rekao kako je maknut jedan ministar koji je loš - Jovanović, i jedan koji je pokušavao nešto učiniti - Ostojić, no da to ne ukazuje na promjenu smjera Vlade, već je premijeru bilo važno pokrenuti neku akciju prije no što ode na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil.

 

Pritom se, dodaje, Milanović nije ni ispričao što je zbog toga pomaknuta sjednica Vlade.

 

Puhovski je kritičan i prema premijerovom kandidatu za novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedranu Mornaru.

 

- Ne čini mi se obećavajućim što se za novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta imenuje čovjek izrazito tehnokratskog i antihumanističkog uvjerenja, dugodišnji favorit ministra Primorca, pa to pokazuje da ne treba očekivati promjene u tom resoru, ocijenio je.

 

Smatra grotesktnim što je Vlada danas usvojila Masterplan bolnica na istoj sjednici na kojoj je iz Vlade izbačen ministar koji je taj plan branio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

siniša varga, vedran mornar, željko jovanović, rajko ostojić, vlada, žarko puhovski