A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kbc-zagreb-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

KBC Zagreb demantira: Na magnetsku rezonanciju kralježnice čeka se 200, a ne 700 dana | Politika+
Zdravlje

ZDRAVSTVO: KBC Zagreb demantira: Na magnetsku rezonanciju kralježnice čeka se 200, a ne 700 dana

Medijske napise o 700 dana čekanja na preglede ocijenio je pogreškom.

Piše: p/H

Dvjesto dana je prosjek čekanja na redovne dijagnostičke preglede na KBC-u Zagreb, istaknuo je danas sanacijski upravitelj Zlatko Giljević, opovrgnuvši medijske napise, po kojima se u toj bolnici na magnetsku rezonancu vratne kralježnice čeka i do 700 dana.

Čekanje na redovne rutinske termine u prosjeku je 200 dana, no hitni slučajevi na red dolaze već za tjedan do mjesec dana, istaknuo je Giljević novinarima upitan za liste čekanja na KBC-u Zagreb uoči obilježavanja 50. godišnjice kardiokirurgije u Hrvatskoj.


Medijske napise o 700 dana čekanja na preglede ocijenio je pogreškom uzrokovanom najvjerojatnije tehničkim razlozima. Pacijente je pozvao da prilikom prijave osobno dođu na KBC Zagreb te se uvjere da liste čekanja i nisu tako duge, kako se očekivalo s obzirom na štrajk liječnika i smjenski rad.

Od 20-ak procedura koje se prati na KBC-u Zagreb, u samo dvije do tri došlo je do produženja listi čekanja, rekao je Giljević koji nije specificirao koje su to liste povećane.

Novinare je zanimalo i Giljevićevo mišljenje o njegovu opstanku na čelu KBC-a Zagreb, s obzirom da je novi ministar zdravlja Siniša Varga jučer najavio smjene nekih sanacijskih upravitelja koje je postavio dosadašnji ministar Rajko Ostojić.

No, on je odbio izravno odgovoriti, rekavši samo da su se na KBC-u Zagreb u proteklom razdoblju apsolutno trudili s projektima, da su objedinjenom nabavom smanjili cijene za 30 do 40 posto, a još prije 5 do 6 godina uveli outsourcing. "Ima niz stvari u kojima smo probijali led u hrvatskom zdravstvu i ja sma na to ponosan", zaključio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Rajko Ostojić, Siniša Varga, KBC Zagreb, Zlatko Giljević