Sport

SP BRAZIL: Samuel Eto'o poručio: Vjerujem u pobjedu protiv Hrvatske

Kamerun može pobijediti bilo koju reprezentaciju na svijetu, pa zašto ne bi i Hrvatsku

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Dan nakon poraza od Meksika (0-1) u prvoj utakmici nogometna reprezencija Kameruna svjesna je da je sljedeća utakmica s Hrvatskom u Manausu 19. lipnja odlučujuća, te da ih samo pobjeda drži u nadi da će se probiti u osminu finala.

 

"Sada je najvažnije da održimo pozitivan stav. Kamerun može pobijediti bilo koju reprezentaciju na svijetu, pa zašto ne bi i Hrvatsku, kojoj također treba pobjeda. Bit će to vrlo teška utakmica. Protiv Meksika nije bio naš dan, igrali smo loše, a opet smo imali dosta prilika da ostanemo neporaženi", kazao je kapetan i najpoznatiji igrač ekipe Samuel Eto'o. Kamerunski izbornik Nijemac Volker Finke priznao je da njegova momčad ima dosta problema u veznom redu, te bi protiv Hrvatske u Manausu mogli zaigrati neki novi igrači.

 

"Nisam zadovoljan igrom veznog reda, pa ćemo uvesti neke promjene. Imamo pet dana da se spremimo za Hrvatsku u odlučujućem dvoboju i za nas i za njih", kazao je Finke.

 

Iako se radi o jednoj od najboljih afričkih selekcija, Kamerunci zapravo "žive" na staroj slavi generacije Rogera Mille koja je 1990. igrala četvrtfinale SP-a. Kamerun se kvalificirao za svjetska prvenstva 1994., 1998., 2002. i 2010., ali je na tim natjecanjima ubiježio samo jednu jedinu pobjedu, protiv Saudijske Arabije 2002.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brazil, hrvatska, eto, kamerun, sp