A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kava-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Astronauti na ISS-u uskoro će uživati u vrućoj, svježe napravljenoj kavi | Politika+
Scena

ISSPRESSO APARAT: Astronauti na ISS-u uskoro će uživati u vrućoj, svježe napravljenoj kavi

Dizajnirat će poseban espresso uređaj koji će moći podnijeti komplicirano putovanje u svemir.

Piše: PolitikaPlus

Posada Međunarodne svemirske postaje (ISS) uskoro će moći uživati u vrućoj, svježe napravljenoj kavi iz posebnog espresso aparata.

Talijanske tvrtke koje surađuju s Talijanskom svemirskom agencijom (ISA) najavile su da će na ISS uskoro poslati ISSpresso aparat. Lavazza, tvrtka poznata po espresso aparatima i dobroj kavi i talijanska tvrtka za zrakoplovnu tehnologiju Argotec dizajnirat će poseban espresso uređaj koji će moći podnijeti komplicirano putovanje u svemir.

Plastična cijev uređaja kroz koju koju prolazi vrela voda zamijenit će se čeličnom kako bi aparat mogao podnijeti vrlo visok pritisak, piše Business Standard. Aparat će biti otporan i na vibracije kako bi se mogao koristiti više godina.

Novi materijali koji će se radi otpornosti ugraditi u ISSpresso značit će i povećanu težinu aparata. Očekuje se da će on biti težak oko 20 kilograma. Umjesto u šalicu napitak će iscuriti u posebnu plastičnu vrećicu, a astronauti će u njoj uživati na malo drukčiji način, ispijajući je na slamku.

ISSpresso bi trebao biti dovršen u studenome.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

espresso, kava, astronauti