A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-kotromanovic-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

MORH traži DORH-ovu provjeru navoda Generalskog zbora o remontu MIG-ova | Politika+
Hrvatska

ZAHTJEV: MORH traži DORH-ovu provjeru navoda Generalskog zbora o remontu MIG-ova

Iz Hrvatskog generalskog zbora u pismu su upozorili na alarmantno stanje vezano uz zaštitu suverenosti hrvatskog zračnog prostora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo obrane pozvalo je Državno odvjetništvo da utvrdi istinitost navoda iz pisma Hrvatskog generalskog zbora o remontu hrvatskih MIG-ova u Ukrajini, koje je jučer objavio Večernji list, a u kojemu su iznesene indicije o navodnom pogodovanju ukrajinskoj strani u tom postupku.

"S obzirom da umirovljeni generali, koji se danas pozivaju na zaštitu nacionalnih interesa, u svom pismu o spomenutim indicijama nisu obavijestili nadležne državne institucije, iako su kao i svaki građanin RH bili dužni to učiniti, Ministarstvo obrane o tome je obavijestilo Državno odvjetništvo RH", navode iz MORH-a u priopćenju.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u pismu su upozorili na alarmantno stanje vezano uz zaštitu suverenosti hrvatskog zračnog prostora. Tvrde da su problemi s remontom i nadogradnjom hrvatskih MiG-ova ugrozili ustavnu obvezu i sposobnost Oružanih snaga u zaštiti zračnog prostora te kompromitirale vjerodostojnost Hrvatske u preuzetim obvezama prema partnerima u NATO-u.

Ističu i kako nije jasno na temelju čega je MORH radove na remontu borbenih zrakoplova povjerio ukrajinskom Ukrspecexportu, umjesto dokazano uspješnom rumunjskom Aerostaru. "Postoje osnovane indicije da je povjerenstvo od samog početka procesa remonta i nadogradnje definiranjem zahtjeva za ponudu i zanemarivanjem ozbiljnih upozorenja o nekompetentnosti pogodovalo Ukrspecexportu", kažu u Generalskom zboru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

generalski zbor, mig, dorh, morh