A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kontejner-130.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Završena prva faza EU projekta Splitsko dalmatinske županije | Politika+
Hrvatska

USPJEŠNO: Završena prva faza EU projekta Splitsko dalmatinske županije

Riječ je 20 komada komunalnih kontejnera velikog kapaciteta koji su postavljeni na unaprijed definiranim kritičnim mjestima.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prva faza projekta „Održiva upotreba vodnih resursa Imotsko-bekijskog polja“ uspješno je privedena kraju nabavom, distribucijom i postavljanjem potrebnih kontejnera za odlaganje otpada. Riječ je 20 komada komunalnih kontejnera velikog kapaciteta koji su postavljeni na unaprijed definiranim kritičnim mjestima na području općina Proložac, Lokvičići, Runovići, Zmijavci i Podbablje kao i u gradu Imotskom. Na taj način prva faza operacionalizacije EU projekta „IM-BE Field“ uspješno je privedena kraju te je odrađen prvi korak u čišćenju Imotske krajine koja zbog visokog stupnja zagađenosti ne ostvaruje svoje nebrojene potencijalne.

„Šteta uzrokovana nekontroliranim odlaganjem otpada često ima nepopravljive posljedice za cijeli ekosustav. Upravo zato su recikliranje i gospodarenje otpadom važne mjere u očuvanju okoliša. Kako bismo građanima omogućili da na odgovarajući način zbrinjavaju otpad, na kritičnim mjestima postavljeni su komunalni kontejneri. Time su stvoreni uvjeti za ekološki prihvatljivo zbrinjavanje otpada, a istovremeno se potiče ekološki odgovorno ponašanje. Ovo je prvi korak, a nakon kojeg slijedi postavljanje info tabela koje će informirati i upozoravati građane na bio raznolikost određenog područja.“, naglasio je voditelj projekta Josip Matas.

Postavljanje komunalnih kontejnera i info tabela su koraci koji predstoje čišćenju nelegalnih deponija, a kako bi se stvorili preduvjeti za  razvoj mnogobrojnih prirodnih resursa Imotske krajine. Podsjetimo, Splitsko-dalmatinska županija i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SD županije vodeći partneri u provedbi projekta, dok su partneri iz BiH općina Grude i Razvojna agencija županije Zapadno-hercegovačke Herag. Projekt se financira sredstvima EU-a u okviru IPA Prekograničnog programa između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

projekt, eu, Splitsko dalmatinska županija, eu projekt