Scena

KONCERT: Meritas otvorile još jedne Medvedgradske glazbene večeri

300-tinjak zaljubljenika u pop glazbu senzualnog karaktera, puna su dva sata vidno uživali u ambijentu.

FOTO: Vedran Metelko
Piše: PolitikaPlus

Svi oni koji su jučerašnju večer odlučili provesti na Medvedgradu, unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi, nisu nimalo pogriješili s odabirom. Nebo nad Medvedgradom, brzo se razvedrilo, a „vjetar u kosi“ dao je posebno osvježenje svima koji su pobjegli u avanturu s užarenog gradskog betona i odlučili uživati na otvorenju još jednih Medvedgradskih glazbenih večeri. Na samom vrhu južne kule, u 20h, započeo je akustični dio programa prve večeri. Nastup mlade kantautorice Queen Of Sabe s pogledom na cijeli Zagreb, bez ikakve je sumnje bio savršena uvertira u svaki sljedeći trenutak ovog glazbenog događaja...

 

S početkom u 21:15h, na glavnom medvedgradskom platou, okružene zidinama, zelenilom i svjetlima grada Zagreba, grupa Meritas službeno je otvorila još jedne glazbene večeri. U jednom trenutku, na pozornici im se pridružila kolegica i dugogodišnja prijateljica, glazbenica Jelena Radan, te učinila ovaj nastup još čarobnijim…

 

300-tinjak prisutnih zaljubljenika u pop glazbu senzualnog karaktera, puna su dva sata vidno uživali u ambijentu koji im je, osim ovih iznimnih glazbenica s pozornice, pružao i sami ambijent ovog prekrasnog parka prirode.

 

'Svima koju su bili na jednom od koncerata na Medvegradu ne trebamo isticati posebnost tog mjesta i pogleda koji se pruža sa zidina. Hvala što ste zajedno s nama proveli sinoćnju večer, hvala na toploj energiji kojom ste popratili svaku našu izvedbu. S osmijehom smo kontravali vjetru na 600 metara nadmorske visine... I posebno se zahvaljujemo organizatoru koji je poput proroka zamislio spoj ovog mjesta i naše glazbe koji su se sinoć savršeno nadopunjavali. Do sljedećeg susreta, Anita, Meri, Tin, Ivan, Zde i Mario…' – članovi grupe Meritas ne kriju svoje oduševljenje nakon sinoćnjeg nastupa.

 

Čarobne Medvedgradske glazbene večeri u starome gradu sagrađenom u 13. stoljeću večeras i sutra nastavljaju svoj program. Večeras, akustični dio večeri na vrhu medvedgradske kule ispuniti će mlada glazbenica Nina Romić, nakon koje će vas na velikom platou podno kule zabavljati priznati glazbenik Zoran Predin uz Damir Kukuruzović Django Group. U subotu, 19.7., Medvedgradske glazbene večeri upotpunit će, pa tako i svečano zatvoriti, Tamara Obrovac & Transhistria Quartet, s prethodnim akustičnim nastupom kantautorice Sare Renar.

 

Za večerašnji koncert Zorana Predina i Damira Kukuruzović Django Group ulaznica više nema!

 

Ulaznice za koncert Tamare Obrovac & Transhistria Quartet još samo danas možete kupiti po cijeni od 80 kuna, dok će sutra na dan eventa, cijena iznositi 100 kuna.

 

Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na ovlaštenim prodajnim mjestima; TISAKmedia, Aquarius Records, Croatia Records i sva ostala prodajna mjesta koja možete pronaći u sustavu ulaznice.hr., a ove godine možete ostvariti i dodatnih 10% popusta na online kupnju ulaznica putem MasterCard-a i Maestro kartica.

 

Podsjećamo vas da je broj parkirnih mjesta za automobile vrlo ograničen no upravo radi toga, organizatori su  osigurali BESPLATAN minibus i to od početne stanice kod Šestinske crkve pa sve do Medvedgrada i natrag.

 

Polasci će biti u 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30 i 20:45, a povratak je planiran nakon koncerta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

medvedgrad, koncert, meritas