A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hrt-123.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HRT: U prvom polugodištu ove godine dobit 79,3 milijuna kuna | Politika+
Hrvatska

POSLOVANJE: HRT: U prvom polugodištu ove godine dobit 79,3 milijuna kuna

Ukupan prihod iznosio je 704 milijuna kuna, što je 3,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ukupan rashod bio je 624,7 milijuna kuna ili tri posto manje nego 2013.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u prvoj polovici godine ostvarila je neto dobit od 79,3 milijuna kuna, što je za 41,2 milijun kuna više u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je s HRT-a.

Ukupan prihod iznosio je 704 milijuna kuna, što je 3,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ukupan rashod bio je 624,7 milijuna kuna ili tri posto manje nego 2013.

U izvješću o poslovanju HRT-a za prvih šest mjeseci 2014. stoji i da su prihodi od oglašavanja rasli za 17,2 posto posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je prihod od RTV pristojbe rastao 0,6 posto.

Od početka provođenja Programa restrukturiranja, broj radnika na HRT-u smanjen je za 196, s 3.360 na 3.164 radnika. U odnosu na isto razdoblje lani, povećan je opseg emitiranog i proizvedenog radijskog, televizijskog i ostalog programskog sadržaja za više od 16 posto.

U okviru programa restrukturiranja u prvom polugodištu 2014. restrukturirana su vanjska i "mala" lokalna dopisništva HRT-a, a zahvaljujući nabavi suvremene tehnologije značajnije je unaprijeđen način njihova rada i znatno povećan broj lokalnih dopisnika u Gospiću, Metkoviću, Krapini, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vukovaru i Županji.

U tijeku je uvođenje u cijelosti digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT centrima Rijeka, Split i Osijek, dok u nove, suvremeno uređene prostore useljavaju HRT centri Dubrovnik i Zadar. Očekuje se da će do kraja 2014. započeti i obnova HRT Centra Pula.

Isto tako, u prvih šest mjeseci 2014. HRT je pokrenuo investicijski ciklus u tehnološku modernizaciju te su pokrenute investicije u iznosu od 60 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rashod, dobit, poslovanje, hrt, prihod