A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gay-pride-cz-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Amsterdam: Sudionici Parade ponosa odali počast žrtvama MH17 | Politika+
Svijet

POČAST: Amsterdam: Sudionici Parade ponosa odali počast žrtvama MH17

Dvije brodice u kojima su bili kolege stručnjaka za borbu protiv AIDS-a poginulih dok su tim avionom putovali u Australiju na međunarodnu konferenciju o toj bolesti, krenule su prve.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Poznata Parada ponosa na amsterdamskim kanalima počela je u subotu svečanije nego inače, odavanjem počasti žrtvama zrakoplovne nesreće malezijskog Boeinga koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpurom a srušen je 17. srpnja nad istokom Ukrajine.

Dvije brodice u kojima su bili kolege stručnjaka za borbu protiv AIDS-a poginulih dok su tim avionom putovali u Australiju na međunarodnu konferenciju o toj bolesti, krenule su prve. Srdačno su ih pozdravile tisuće ljudi koji su se okupili duž kanala.

Šest stručnjaka za borbu protiv AIDS-a, među njima i Nizozemac Joep Lange, nalazili su se među 298 osoba koje su izgubile život u nesreći malezijskog Boeinga. Ukupno su 193 Nizozemca poginula u rušenju zrakoplova.

Parada je zatim počela u ritmu zaglušujuće glazbe koja je dolazila s različitih brodića.

Između 300.000 i 400.000 LGBT osoba očekuje se u subotu u Amsterdamu, gradu u kojem je obavljeno prvo istospolno vjenčanje na svijetu 2001.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zrakoplov, malezija, mh17, parada ponosa, amsterdam, ukrajina