A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dijabetes-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Farmaceuti razvijaju novi inzulin za inhaliranje dijabetesa tipa 1 i 2 | Politika+
Zdravlje

NOVA METODA: Farmaceuti razvijaju novi inzulin za inhaliranje dijabetesa tipa 1 i 2

Trebao bi biti pušten na američko tržište u prvom tromjesječju 2015.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Farmaceutska grupa Sanofi sa sjedištem u Parizu potpisala je eksluzivni ugovor za licencu na svjetskoj razini, čija bi vrijednost mogla iznositi 775 milijuna dolara, s američkom biotehnološkom tvrtkom MannKind Corporation za njezin novi inzulin u prahu za inhaliranje, objavile su u ponedjeljak te dvije tvrtke.

 

Proizvod nazvan Afrezza, "novi inzulin za inhaliranje brzog djelovanja za liječenje dijabetesa tipa 1 i 2 kod odraslih" trebao bi biti pušten na američko tržište u prvom tromjesječju 2015., kaže se u priopćenju. MannKind Corporation će u prvoj fazi dobiti 150 milijuna dolara, a potom još nekoliko uplata koje bi na kraju mogle iznositi ukupno 775 milijuna dolara.

 

Sanofi i MannKind dijelit će gubitke i zaradu u omjeru 65 prema 35 posto.

 

Sanofi je također pristao dati MannKindu predujam koji odgovara njegovu udjelu u troškovima u maksimalnom iznosu od 175 milijuna dolara. Sanofi će po ugovoru biti odgovoran za razvoj, pravna pitanja i komercijalizaciju proizvoda, koji će MannKind proizvoditi u svojoj tvornici u Danburyju u Connecticutu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bolest, inzulin, farmaceuti, zdravlje