Hrvatska

HSLS: Mladi hrvatski liberali poručuju: Samo mladi mogu pokrenuti Hrvatsku naprijed!

'Kada bi do kraja bili ironični mogli bi čestitati dan mladih samo Vladi RH jer samo oni žive potrebe mladih.'

FOTO: Predsjednik MHL-a Toni Garac
Piše: PolitikaPlus

Ovogodišnji Međunarodni dan mladih slavimo u posebno teškim okolnostima, s polovicom mladih bez posla, sa mnogima koji rade za plaću ispod ljudskog dostojanstva i mnogima koji s pravom strahuju za svoju budućnost i egzistenciju, poručuju Mladi hrvatski liberali - Mladi HSLS-a.

 

U takvim okolnostima čestitati dan mladih zvuči kao ironija, a za neke i bezobrazluk. Trenutak je ovo kada se moramo zapitati što smo učinili da bi nam se položaj popravio? Jesmo li spremni preuzeti teret vlastite odgovornosti za vlastito bolje sutra?

 

Kada bi do kraja bili ironični mogli bi čestitati dan mladih samo Vladi RH jer samo oni žive potrebe mladih – imaju posao, stan i mogu osnovati obitelj – sve ono o čemu  mnogi mladi danas mogu samo sanjati.

 

Kad bi im barem ta „čestitka“ usmjerila pažnju na mlade, njihov položaj i potrebe. Neće, znamo. Izgubili smo svaku nadu.

 

Neovisno o svega, baš zbog teških okolnosti, baš zbog nebrige vladajućih, svim mladima diljem Hrvatske čestitamo njihov dan – Međunarodni dan mladih, i pozivamo ih na aktivizam, na borbu za vlastiti društveni položaj uvjereni kako je samo snaga mladih ta energija koja Hrvatsku može pokrenuti u željenom smjeru – naprijed!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSLS, Mladi hrvatski liberali, VLADA, MLADI