A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/radnici-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HURS traži znatnije povećanje neoporezivog dijela dohotka | Politika+
Mojbiz

ZAHTJEV: HURS traži znatnije povećanje neoporezivog dijela dohotka

'Povećanje (neoporezive osnovice) s 2.200 kuna na 2.400 ili 2.600 kuna nije zanemarivo, ali nije ni dovoljno.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) podržava najavljenu promjenu poreza na dohodak, kojim bi se povećao neoporezivi dio plaće, no smatra da bi povećanje neoporezive osnovice trebalo podići na razinu minimalne plaće koja iznosi 3.017 kuna.

Povećanje (neoporezive osnovice) s 2.200 kuna na 2.400 ili 2.600 kuna nije zanemarivo, ali nije ni dovoljno, poručuju iz HURS-a u današnjem otvorenom pismu Vladi.

Podsjećaju kako više od petine hrvatskih građana živi s primanjima ispod praga siromaštva koji iznosi 2.010 kuna, da njih trećina građana živi u riziku od siromaštva.

Stoga je, smatraju u HURS-u, neophodno neoporezivi dio dohotka izjednačiti s minimalnom plaćom, jer je najbitnije poboljšati život najugroženijih građana.

Takav potez zahtijeva brzu i odlučnu reakciju, a HURS otvorenim pismom poziva Vladu da u promjeni poreza na dohodak bude ekspeditivna kao što je bila kada je na početku mandata povećala stopu PDV-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Hrvatska udruga radničkih sindikata, porezi, plaće