Zagreb

GRADONAČELNIK: Bandić: Zagreb ostaje bez 600 milijuna kuna, ali nećemo povećati prirez

'Ne mogu nam uzeti, koliko mi možemo zaraditi.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je danas da će zbog najavljenih izmjena poreza na dohodak Zagreb ostati bez 600 milijuna kuna, ali bez obzira na to neće povećati prirez.

"Uzet će nam 600 milijuna kuna, ali snaći ćemo se i zaradit ćemo ih. Ne mogu nam uzeti, koliko mi možemo zaraditi", rekao je Bandić novinarima komentirajući najavljene porezne promjene zbog kojih će biti manje novaca za lokalnu samoupravu.

Bandić je Zagrepčanima poručio da neće povećavati prirez već će smanjiti broj zaposlenih u Gradu za četiri godine za 20 posto i smanjiti plaće od četiri do 15 posto.

Vladi je pak poručio da je ni najavljeno povećanje plaća neće spasiti jer nema hrabrosti napraviti istinsku reformu javnog sektora, smanjiti troškove i rasteretiti gospodarstvo.

Bez smanjenja birokracije i plaća u javnom sektoru nema napretka. Ovo je čeprkanje po površini koje neće ništa donijeti, rekao je.

Bandić je danas na Trgu bana Jelačića otvorio 7. ZeGeVege festival održivog življenja, koji okuplja udruge koje promiču ekologiju i prava životinja. Na festivalu će svoje proizvode predstaviti 80 domaćih i stranih izlagača koji će građanima pokušati približiti ekološki i zdraviji način prehrane i života.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prihod, milan bandić, porezi