Hrvatska

NAGODBA: Korupcija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku - 18 okrivljenika priznalo i nagodilo se

Kako navode neki mediji, nagodili su se uglavnom okrivljeni studenti i posrednici.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Optužno vijeće osječkoga Županijskog suda na današnjoj je sjednici obaviješteno da je u uredu Uskoka 18 okrivljenika iz korupcijske afere na Ekonomskom fakultetu priznalo krivnju i sklopilo nagodbu s Uskokom.

Zbog sumnje da su počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja na tom fakultetu, Uskok je u lipnju podignuo optužnicu protiv 38 osoba. Optužnicom se okrivljene profesore i asistente osječkog Ekonomskog fakulteta teretilo da su 2010. i 2011., u dogovoru s okrivljenim posrednicima, nekoliko puta okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene bez polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, za što su nekoliko puta primili novac i darove.

Zamjenik ravnatelja Uskoka predao je danas sudu izjave za donošenje presude na temelju sporazuma s 18 okrivljenika.

Okrivljenici su se na sjednici Vijeća složili sa sadržajem izjava za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka. Vijeće je prihvaćajući izjave za sporazumno donošenje presude objavilo presude za 18 okrivljenika, navodi se na interentskoj stranici suda. Dodaje se kako će presude biti javno objavljene kada budu dostavljene strankama.

Kako navode neki mediji, nagodili su se uglavnom okrivljeni studenti i posrednici.

Optužno vijeće nastavit će sjednicu sutra, izvijestio je glasnogovornik osječkoga Županijskog suda Miroslav Rožac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

korupcija, ekonomski fakultet u osijeku, nagodba, mito