Mojbiz

POREZNA UPRAVA: Više od 7.900 poduzetnika ne isplaćuje plaće svojim radnicima

Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće...

Piše: p/h

Porezna uprava objavila je danas na svojim mrežnim stranicama ažurirani popis poslodavaca koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće svojim radnicima, a takvih je po današnjim pokazateljima ukupno 7.907 sa 31.324 zaposlenih.

 

Na tom popis poreznih obveznika/poslodavaca, koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće za razdoblje obračuna od siječnja do srpnja ove godine, nalazi se 6.327 pravnih osoba sa 26.664 zaposlenih te 1.580 fizičkih osoba odnosno obrtnika neisplatitelja plaća koji imaju 4.660 zaposlenih. Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

 

Na današnjem popisu čak je i više poslodavaca nego na prvom popisu nazvanom popis 'srama', kojeg su Porezna uprava i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavili 15. srpnja, kao i popisu neisplatitelja plaća objavljenom sredinom kolovoza.

 

Sredinom srpnja na popisu je bilo 7.038 poduzetnika - 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika koji nisu isplaćivali plaće svojim radnicima. Na popisu objavljenom sredinom kolovoza pak bio je 7.461 neisplatitelj plaća s 27.534 zaposlenih - 5.945 pravnih osoba te 1.516 fizičkih osoba.

 

Porezna uprava krajem svakog tjedna ažurira objavljeni popis poreznih obveznika/poslodavaca koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima, odnosno koji su na dostavljenim obrascima tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u vremenskom razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poduzetnik, plaće, radnici, neisplata plaća