A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/Lisa-Christina-Nemec.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

WADA: Četvrtina globalnog sporta upleteno je u kriminal | Politika+
Sport

GENERALNI DIREKTOR: WADA: Četvrtina globalnog sporta upleteno je u kriminal

Dvadeset i pet posto od svih sportskih natjecanja povezano je s kriminalom. To je podatak koji smo dobili od nadležnih institucija i taj se postotak sve više povećava.

Piše: PolitikaPlus/Hina/STA

Čak četvrtina globalnog sporta upleteno je na neki način u kriminalno djelovanje, najviše kroz namještanje rezultata i doping, kazao je generalni direktor Svjetske anti-doping agencija (WADA) Davida Howman.

 

"Dvadeset i pet posto od svih sportskih natjecanja povezano je s kriminalom. To je podatak koji smo dobili od nadležnih institucija i taj se postotak sve više povećava", kazao je Howman.

 

WADA još čeka odgovor o pritužbi pri španjolskom sudu nadležnom za glasovitu doping-aferu u biciklizmu nazvanu Operacion Puerto. Liječnik Eufemiano Fuentes je 2013. dobio jednogodišnju suspenziju zbog distribucije doping-sredstava, no madridski sud je odlučio uništiti sve dokaze.

 

"Uložili smo pritužbu prije 16 mjeseci, a od španjolskog suda još nismo dobili nikakve povratne informacije. Kako nam oni ispravni sportaši mogu vjerovati", zaključio je šef WADE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KRIMINAL, SPORT, WADA, DOPING