Zagreb

ISLAMSKA ZAJEDNICA: Bandić ugostio sudionike i organizatore koncerta Bajram u Lisinskom

Koncert se, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice, održao pod pokroviteljstvo Gradonačelnika i Grada Zagreba, najavljujući i veliki jubilej,stoljeće od zakonskog priznanja Islama u Hrvatskom saboru 1916.

Piše: PolitikaPlus

Nakon sinoćnjeg koncerta Bajram u Lisinskom, prvog takve vrste održanog u našem gradu, koji je spojio europsku i arapsku glazbu, gradonačelnik Milan Bandić susreo se u Gradskoj upravi sa sudionicima i organizatorima Koncerta te predstavnicima Islamske zajednice u Zagrebu.

 

Koncert se, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice, održao pod pokroviteljstvo Gradonačelnika i Grada Zagreba, najavljujući i veliki jubilej – stoljeće od zakonskog priznanja Islama u Hrvatskom saboru 1916., a cjelokupni prihod od ulaznica namijenjen je Odjelu za ginekologiju KB Sveti Duh. 


Hvala vam što ste nas sinoć počastili posebnim doživljajem za oči i uši i maestralnom izvedbom koja je širila ljepotu, mir i ljubav, rekao je gradonačelnik Bandić gostima. Vrijeme u kojem živimo je teško i zato naše prijateljstvo, suživot i suradnja, koja traje već dugo godina može svima poslužiti kao primjer, a ovaj koncert je slijed našeg međusobnog poštovanja i širenja ljubavi i zajedništva, dodao je gradonačelnik. Čestitam i zahvaljujem svima koji su pridonijeli da se Koncert održi, na njihovu trudu i žaru, te dobroj suradnji koja je rezultirala ovakvim uspjehom. Maestro Emir Nuhanović podsjetio je da je održavanje koncerta Bajram u Lisinskom dogovoreno prilikom posjeta zagrebačke delegacije Sarajevu. Uz veliko hvala gradonačelniku Milanu Bandiću na podršci i pomoći da se koncert održi, maestro je napomenuo da je ovaj Koncert nastao prije par godina, da je jedinstven po tome što stapa eurpsko i arapsko. Glazba je divna stvar koja može spojiti ljude i navesti ih na razgovor umjesto sukoba, naglasio je maestro Nuhanović uz pohvale i zahvalu glazbenicima Filharmonije, osoblju Lisinskog i svima koji su sudjelovali u organizaciji koncerta, na odličnoj suradnji i požrtvovnosti kako bi se koncert mogao ubaciti u gust program dvorane Vatroslav Lisinski. Predstavnici Islamske zajednice posebno su naglasili petnaestogodišnje prijateljstvo i potporu od strane gradonačelnika Bandića u gradnji Islamskog centra i okolnih sadržaja, podizanju spomenika palim Bošnjacima i svemu gdje im je podrška trebala, a ovaj Koncert, kako su istaknuli, posebno im je ispunio srca i ujedno pokazao svu širinu i otvorenost Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

islamska zajednica, koncert