A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/Plinski%20ventil.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dan plina: Opskrba plinom tijekom zime trebala bi biti uredna | Politika+
Energetika

NEMA PROBLEMA: Dan plina: Opskrba plinom tijekom zime trebala bi biti uredna

Direktor tvrtke HEP-Opskrba plinom Marko Blažević rekao je da je HEP osigurao sve preduvjete za urednu opskrbu plinom u predstojećoj ogrjevnoj sezoni.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Opskrba prirodnim plinom trebala bi tijekom zime biti uredna, bez obzira na političku krizu u Ukrajini i moguće probleme oko uvoza ruskog plina, istaknuto je danas na stručnom skupu "Dan plina" u organizaciji Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP) na kojoj su stručnjaci iznijeli svoje stavove o problematici sigurnosti opskrbe plinom u sezoni 2014/2015. godina.

Direktor tvrtke HEP-Opskrba plinom Marko Blažević rekao je da je HEP osigurao sve preduvjete za urednu opskrbu plinom u predstojećoj ogrjevnoj sezoni. Raspolažemo plinom iz domaće proizvodnje te iz uvoza kao i iz podzemnog skladišta plina te smatramo da će te količine biti dostatne za osiguranje sigurne opskrbe plinom svih kućanstava u Hrvatskoj, dodao je.

Profesor na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Igor Dekanić složio se s tvrdnjom da će plina biti dovoljno dodavši da se više boji hladne zime.

S njim se složio i predsjednik HSUP-a Miljenko Šunić koji je naglasio da sve pretpostavke govore da bi trebalo biti dovoljno plina dodavši da se problem vezan za geopoličku situaciju u Ukrajini može aktivirati, ali i ne mora. Bilo bi problema, ocijenio je, ako bi se pojavio neki kvar na postrojenjima i ako bi zima bila ekstremno hladna duže vrijeme. No, i ako bi se neke stvari poklopile problema za široku potrošnju ne bi trebalo biti. Sreća je što imamo skladište plina, kao i industriju koja može koristiti tekuće i plinovito gorivo te da tvornica umjetnih gnojiva Petrokemija u Kutini uskoro ide u remont, rekao je.

U sklopu Dana plina održana je i svečana sjednica HSUP-a, a uručene su i prigodne nagrade i priznanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grijanje, zima, plin