Zagreb

NAGLASAK: Slaven Letica: Ima nešto neljudskog i okrutnog u trijumfalizmu Bandićevih političkih protivnika

Ne treba žuriti s osudama.

Piše: Prof. dr. Slaven Letica
'Nikoga ne brine činjenica da je zagrebački gradonačelnik uhićen dva mjeseca uoči predsjedničkih izbora i nakon što se nije želio sastati s predsjednikom Josipovićem koji mu je slao "ljubavne" sms poruke u tom smislu.'

Ima nečeg zastrašujućeg, neljudskog i okrutnog u trijumfalizmu koji je preplavio duše i srca POLITIČKIH protivnika Milana Bandića, a njegovih dojučerašnjih partijskih drugova, "prijatelja" ili barem političkih kolega.

 

Oglasili su se dr. Josip Kregar, Željko Jovanović, Dragutin Lesar, Gordan Maras, Mirela Holy, Davor Bernardić ... Svi su nekako sretni i zadovoljni. Nikoga ne brine činjenica da je zagrebački gradonačelnik uhićen dva mjeseca uoči predsjedničkih izbora i nakon što se nije želio sastati s predsjednikom Josipovićem koji mu je slao "ljubavne" sms poruke u tom smislu.

 

Nitko ne polazi od načela-pretpostavke o nevinosti (dok mu sud ne dokaže suprotno!). Nikoga ne brine to što su masovna uhićenja dio strategije USKOK-a da nađe neku "najslabiju kariku" koja će vlastitu slobodu platiti prebacivanjem sve krivice i zločinstva na drugoga, ovog puta na Bandića.

 

Jedini koji je zasad javno stao u obranu NAČELA o pretpostavci o nevinosti i koji je ukazao na moguću pozadinu cijelog slučaja je politički sužanj Ivan Zvonimir Čičak: "Cilj je da se skrene pozornost sa suđenja Perkoviću i kompromitirajućeg ponašanja Vlade, Predsjednika i DORH-a oko tog suđenja, te s predsjedničkih izbora kako ljudi ne bi pratili što se govori u kampanji, a ne vidim da se išta govori.

 

Ne treba žuriti s osudama Bandića već pustiti da stvari idu svojih tijekom i da započne sudski proces.Ne želim se ponašati kao Josip Kregar i Mirela Holy koji su ga unaprijed osudili. Nemojte podcjenjivati Milana Bandića kao osobu, on ima veliku potporu naroda, to neće lako proći."

 

Iako to ovog časa nije probitačno, osobno želim vjerovati - dok sudski proces ne pokaže suprotno - da je zagrebački gradonačelnik nevin.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan zvonimir čičak, uhićenje, slaven letica, milan bandić