A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nokia-belle-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Microsoft uskoro uklanja ime Nokia s pametnih telefona Lumia? | Politika+
IT

CILJ: Microsoft uskoro uklanja ime Nokia s pametnih telefona Lumia?

Microsoft je kupio Nokijino poslovanje s mobilnim uređajima, premda ne i samo ime tvrtke.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Američka softverska tvrtka Microsoft sprema se ukloniti ime Nokia iz palete pametnih telefona Lumia i to samo nekoliko mjeseci nakon što je preuzela poslovanje s mobilnim telefonima tog uglednog finskog proizvođača.

Francuski ogranak Nokije u srijedu je na svojoj Facebook stranici objavio da idućih dana planira promijeniti ime u Microsoft Lumia. Iz Microsofta, međutim, nisu željeli komentirati takve navode.

Prema uvjetima iz sporazuma 'teškog' gotovo 7,2 milijarde dolara, koji je postignut u rujnu 2013. i dovršen u travnju ove godine, Microsoft je kupio Nokijino poslovanje s mobilnim uređajima, premda ne i samo ime tvrtke.

Nokia tako nastavlja poslovati kao samostalna tehnološka kompanija s tri glavna poslovna smjera. Riječ je o mrežnoj infrastrukturi, razvoju navigacijskih i drugih mapa te razvoju tehnologije i patenata koje će prodavati kao takve ili putem licenci.

Iz Microsofta su tada bili objavili kako planiraju licencirati brend Nokia za jeftinije tipove mobitela na razdoblje od 10 godina, a koristiti njezino ime na pametnim telefonima tek neko ograničeno vrijeme, ne navodeći koliko bi to moglo biti.

Novi izvršni direktor Microsofta Satya Nadella počeo je smanjivati obujam operacija u segmentu proizvodnje mobilnih telefona. Od 18.000 otkaza koje je najavio u srpnju, njih 12.500 odnosi se na poslovnu jedinicu koju je kupio od Nokije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nokia lumia, lumia, nokia, Microsoft