Svijet

DRONOVI: Kina konstruirala lasersko oružje za uništavanje bespilotnih letjelica

Taj uređaj ima domet od dva kilometra i može pogoditi metu koja leti na nižoj visini u manje od pet sekunda nakon lociranja..

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Kina je konstruirala lasersko oružje koje može uništiti lakšu bespilotnu letjelicu u letu, pišu mediji u ponedjeljak, nekoliko dana prije azijsko-pacifičkog foruma radi kojega Peking uvodi pojačane mjere sigurnosti.

 

Taj uređaj ima domet od dva kilometra i može pogoditi metu koja leti na nižoj visini u manje od pet sekunda nakon lociranja, dodaje agencija Xinhua prenoseći priopćenje Kineske tehničke akademije.

 

Državni mediji su objavili fotografije uređaja koji se sastoji od velike pokretne kocke premazane maskirnom bojom na kojoj je postavljen top koji izbacuje laserski snop.

 

Agencija je usto objavila fotografije olupina bespilotnih letjelica uništenih u letu.

 

Taj obrambeni sustav trebao bi imati presudnu ulogu u osiguranju većih manifestacija u gradskim sredinama, navodi agencija.

 

Peking je idućeg tjedna domaćin Foruma za azijsko-pacifičku gospodarsku suradnju (APEC), susreta na vrhu uoči kojega kineska prijestolnica znatno pooštrava mjere sigurnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bespilotne letjelice, kina, peking, laseri