A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kolinda-grabar-kitarovic-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slaven Letica: Deset razloga zbog kojih Kolinda Grabar Kitarović vrlo vjerojatno neće pobijediti | Politika+
Komentari

KOMENTAR: Slaven Letica: Deset razloga zbog kojih Kolinda Grabar Kitarović vrlo vjerojatno neće pobijediti

Nema pobjednički potencijal.

Piše: Prof. dr. Slaven Letica

Nažalost, takvim pristupom kampanji, Kolinda Grabar Kitarović neće pobijediti na izborima! Time neće doći u priliku da bilo koga ili što „rehabilitira“.

 

Oslobađajuća presuda Haškoga suda u procesu protiv Gotovine, Markača i Čermaka i svih drugih „znanih i neznanih“, a to znači i dr. Franje Tuđmana i RH, ISTINSKA JE I PRAVA REHABILITACIJA generala i ISTINSKA i PRAVA „presuda“ protiv Stipe Mesića koji je imao položaj i ulogu doušnika i svjedoka-pokajnika TUŽITELJSTVA Haškoga suda.

 

Koncept kampanje koju vodi Kolinda Grabar Kitarović nema pobjednički potencijal, a ovo su razlozi kako ih osobno vidim:

 

Prvo: Izuzetno kratka predsjednička kampanja daje ogromnu prednost postojećem predsjedniku za reizbor! Radi se zapravo o legalnoj diskriminaciji izazivača, ali tako stoje stvari.

 

Dok Josipović pokušava osvojiti potencijalne birače Kolinda Grabar Kitarović (žene, branitelje, mlade, znanstvenike, liječnike, popove, biskupe, čak i Hercegovce), ostaje dojam da Kolinda Grabar Kitarović nema pragmatičnu strategiju za ulazak u „njegovo“ – liberalno, ljevičarsko, antifašističko, mlado, žensko/feminističko - biračko tijelo.

Drugo: ključni tvorci javnog mnijenja, glavni mediji (HRT, EPH i Styrija, Novi list, Index.hr, T-portal itd.) i stavotvoritelji otvoreno su na strani Josipovića i neprijateljski se postavili prema Kolindu Grabar Kitarović; tako će biti do kraja kampanje.

 

Treće: kako Tomo Karamarko i dalje javno iznosi stavove o Josipoviću, u javnosti ostavlja dojam kako Kolinda Grabar Kitarović nije STVARNA kandidatkinja, već na-neki-način „Tomina kandidatkinja“. Kako je on, uz Zorana Milanovića (koji je svjestan vlastite nepopularnosti, pa se Josipoviću ne pojavljuje u blizini) daleko najnepopularniji političar, to predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a silno šteti.

 

Četvrto: Dok Josipović pokušava osvojiti potencijalne birače Kolinda Grabar Kitarović (žene, branitelje, mlade, znanstvenike, liječnike, popove, biskupe, čak i Hercegovce), ostaje dojam da Kolinda Grabar Kitarović nema pragmatičnu strategiju za ulazak u „njegovo“ – liberalno, ljevičarsko, antifašističko, mlado, žensko/feminističko - biračko tijelo.

 

Peto: Nakon uspješne prevare s „Novom pravednošću“, Josipovićevi su stratezi osmislili „Novi Ustav“ kao način zavođenja i prevare birača. Ne vidi se neka jednostavna ideja-poruka na kojoj će počivati kampanja Kolinde Grabar Kitarović .

 

Šesto: HDZ-ovo pokretanje tema kao što su LUSTRACIJA i TITO može mobilizirati potencijalne birače stranke, ali predsjedničkoj kandidatkinji te stranke samo šteti, jer se nitko ne želi baviti poviješću kad nema budućnosti.

 

Sedmo: Čisto vizualno promatrano, Kolindi Grabar Kitarović nedostaje „novih faca“ u okruženju. Nedostaje joj učinak koji je Bandić na izborima za gradonačelnika postigao sa svojim „amazonkama“, uspješnim profesionalnim ženama, koje su bitno pridonijele njegovoj pobjedi.

 

Osmo: Za pobjedu na izborima Kolindi Grabar Kitarović nikako nije smjela Josipoviću prepustiti antifašiste i antifašizam. Morala je napraviti jasnu, svakom shvatljivu razliku između antifašista i antifašizma i komunističkog režima i njegovih zločina, ali i jasno osuditi ustaške i četničke zločine.

 

Deveto: Kolinda Grabar Kitarović nije pronašla način da javnosti pokaže i dokaže kako su korupcijske afere koje se vezuju uz Josipovića – ZAMP, donacija od 200.000 kuna Roberta Ježića itd. – znatno ozbiljnije od onih koje se njoj stavljaju na teret: čuvanje „odstupnice“ u NATO-u.

 

Deseto: Medijska potpora koju Kolinda Grabar Kitarović dobiva od različitih uredništava, nevladinih udruga i pojedinaca (dnevno.hr, direktno.hr, Hrvatski nacionalni etički sud, Zdravko Tomac, Josip Jurčević itd.) dovodi do radikalne polarizacije biračkog tijela na „crvene“ i „plave“ koja više koristi Josipoviću nego Kolindi Grabar Kitarović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, kampanja, sdp, hdz, izbori, ivo josipović, slaven letica, kolinda grabar kitarović