A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/hitna-egipat.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Egipat: U autobusnoj nesreći 16 mrtvih, većinom djece | Politika+
Svijet

KAIRO: Egipat: U autobusnoj nesreći 16 mrtvih, većinom djece

Fotografije koje su objavili privatni portali prikazuju autobus u plamenu, a potom spaljenu karoseriju što ukazuje na to da su brojne žrtve izgorjele u nesreći.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Najmanje je 16 osoba, većinom djece, u srijedu smrtno stradalo kada se školski autobus zabio u tri vozila na cesti u blizini delte Nila sjeverno od Kaira, objavila je državna televizija.

 

Fotografije koje su objavili privatni portali prikazuju autobus u plamenu, a potom spaljenu karoseriju što ukazuje na to da su brojne žrtve izgorjele u nesreći. 18 je osoba ozlijeđeno i prebačeno u najbližu bolnicu.

 

Današnja nesreća dogodila se niti mjesec dana nakon autobusne nesreće u kojoj je na jugu države poginulo 30 osoba. Svake godine na egipatskim cestama smrtno strada više stotina ljudi, a nekoliko tisuća ih je u njima ozlijeđeno. Najčešći uzroci prometnih nesreća u toj zemlji su neoprez pri vožnji i iznimno loše ceste.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autobus, djeca, egipat, kairo