Hrvatska

IZBORI: Tovarnik: Ruži Veslečić-Šiljaković najviše glasova za načelnicu

Za Ružu Veslečić-Šiljaković i kandidata za njezina zamjenika Jasmina Budinskog glasovalo je 730 birača, odnosno njih 55,64 posto.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidatkinja grupe birača Ruža Veslečić-Šiljaković dobila je najviše glasova na nedjeljnim izvanrednim izborima za načelnika i zamjenika načelnika općine Tovarnik u Vukovarsko-srijemskoj županiji, potvrđeno je iz Općinskog izbornog povjerenstva na temelju prijevremenih izbornih rezultata.

Za Ružu Veslečić-Šiljaković i kandidata za njezina zamjenika Jasmina Budinskog glasovalo je 730 birača, odnosno njih 55,64 posto, dok je za HDZ-ovog kandidata Maria Adamovića i njegovog zamjenika Tomislava Kuveždića glasovalo 550 birača, odnosno njih 41,92 posto.

Od ukupno 2525 evidentiranih birača, na izbore je izašlo njih 1312 ili 55,64 posto. Glasovalo se na tri biračka mjesta u Tovarniku i jednom u Ilači. Tijekom glasovanja nije bilo uočenih nepravilnosti, rečeno je iz općinskog izbornog povjerenstva.

Izvanredne izbore za načelnika i zamjenika načelnika općine Tovarnik raspisala je Vlada nakon što je dosadašnji načelnik te općine Ivan Soldo (nezavisni) podnio ostavku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, Ruža Veslečić-Šiljaković, tovarnik