4kotača

OPREZ: Prometne nesreće većinom su uzrokovane neispravnim vozilima

Iz tog razloga je ovu subotu u Autoklubu Siget održana je akcija besplatnih testiranja ispravnosti vozila.

FOTO: Press
Piše: PolitikaPlus

Sudari na cestama godišnje odnesu najmanje 1.2 milijuna života i preko 50 milijuna ozljeda svake godine, a predviđa se kako će se smrtnost i ozljeđivanja uzrokovana nesrećama na cestama povećati za više od 60% do 2020. godine.

 

Najveći uzročnik prometnih nesreća su neispravna vozila. Iz tog razloga je ovu subotu, 22. studenog 2014. godine, u Autoklubu Siget održana je akcija besplatnih testiranja ispravnosti vozila.

 

Akcija je organizirana kako bi brojni članovi Autokluba Siget, kao i ostali posjetitelji, mogli pripremiti svoje automobile za nadolazeće zimske uvjete.

 

Svim posjetiteljima ove akcije vršili su se pregledi motora, kočnica, svjetala, podvozja, amortizera, tekućina u automobilu i svega ostalog što je potrebno za tehničku ispravnost vozila.

 

Posjetitelji su osim besplatnog testiranja ispravnosti vozila, dobili i prigodne poklone, te besplatan napitak po vlastitoj želji, uz druženje s djelatnicima Autokluba Siget.

 

Dr.sc.Damir Škaro, predsjednik AK Siget, izrazio je zabrinutost prema vozačima zbog tehnički neispravnih vozila: „Važno je da vozilo bude 100% sigurno radi naše osobne sigurnosti, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. Počela je sezona zimskih guma, koje svako vozilo mora imati jer o tome ovisi sigurnost na cesti.

 

90% vozača uvjereno je da im je vozilo sigurno, ali mi smo danas na besplatnom testiranju vozila otkrili mnoge nepravilnosti. Iz tog razloga nastavljamo sa akcijom besplatnog testiranja čitav tjedan jer su nama na prvom mjestu vozači i ostali sudionici u prometu.“

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

auto, Prometne nesreće, vozila