A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Jamie%20Cooper-Hohn.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U rekordnoj brakorazvodnoj parnici Amerikanka dobila 425 milijuna eura | Politika+
Scena

BRITANIJA: U rekordnoj brakorazvodnoj parnici Amerikanka dobila 425 milijuna eura

Iznosi isplaćeni u brakorazvodnim parnicama u Britaniji rijetko se objavljuju u javnosti.

FOTO: youtube
Piše: PolitikaPlus

Amerikanka Jamie Cooper-Hohn (49), bivša supruga londonskog financijskog magnata, dobila je 337 milijuna funti (425 milijuna eura), što je najveći iznos isplaćen u brakorazvodnoj parnici u Velikoj Britaniji, objavili su u četvrtak britanski mediji.

 

Jamie Cooper i Chris Hohn upoznali su se tijekom studija na Harvardu, a vjenčali su se 1995. godine. Imaju četvero djece, a 2012. podnijeli su zahtjev za razvodom. Chris Hohn je ponudio supruzi četvrtinu imovine procijenjene na 700 milijuna funti, ali ona je tražila više tvrdeći da je stečeno bogatstvo rezultat njihovog partnerstva.  Zajedno su osnovali Investicijski fond za djecu CIFF, koji brine za siromašnu i napuštenu djecu u državama u razvoju, za čija su se prava i borili na sudu, a čija je vrijednost procijenjena na više od 700 milijuna funti.

 

Iznosi isplaćeni u brakorazvodnim parnicama u Britaniji rijetko se objavljuju u javnosti, a ovaj je dosad najveći za koji se zna.

 

Dosad je rekordna brakorazvodna nagodba u Britaniji bila ona iz 2011. kada je ruski oligarh Boris Berezovski isplatio bivšoj supruzi Galini Bešarovoj između 100 i 200 milijuna funti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brak, brakorazvodna parnica, britanija, funte