Scena

SJEVERNOKOREJANCI: Hakeri ukrali ranu verziju scenarija za novog Jamesa Bonda

U međuvremenu je Sjeverna Koreja opovrgnula da stoji iza napada kako bi se osvetila za film o vođi te zemlje Kim Jong-unu uz ocjenu da je to pravi potez.

Piše: PolitikaPlus

Producenti najnovijeg filma o Jamesu Bondu "Spectre", čija je premijera najavljena za studeni 2015., potvrdili su da su u studenome ove godine u cyber napadu na kompjutorski sustav Sony Pictures Entertainmenta hakeri ukrali ranu verziju scenarija, objavio je BBC.

 

U priopćenju objavljenom na službenoj internetskoj stranici filma predstavnici producentske tvrtke Eon Production navode kako su zabrinuti da bi osobe koje su se dokopale scenarija mogle odlučiti da ga objave u cijelosti ili da objave neke njegove dijelove.

 

Snimanje filma "Spectre" počelo je ovaj mjesec nakon što su u Londonu objavljeni naslov i glumačka postava filma. Predstavljen je i novi automobil koji će voziti Bond, Aston Martin DB10, a otkrivene su i neke pojedinosti o zapletu filma.

 

Glasnogovornik Sonyja Robert Lawson opovrgao je informacije prema kojima je cyber napad prisilio studio da prekine snimanje filma.

 

Hakeri iz Sjeverne Koreje 24. studenoga ukrali su mnoštvo podataka iz Sony Picturesa čije je sjedište u Kaliforniji. Među njima su brojne informacije o tisućama zaposlenika, ali i o slavnim ličnostima te stajališta tvrtke o njima.

 

U međuvremenu je Sjeverna Koreja opovrgnula da stoji iza napada kako bi se osvetila za film o vođi te zemlje Kim Jong-unu uz ocjenu da je to "pravi potez".

 

Američki FBI potvrdio je da radi na istrazi ovog slučaja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

scenarij, james bond, hakeri