Scena

ŽESTOKE PORUKE: Thompson napunio Arenu: Kada se nismo već 90-ih obračunali s komunizmom, učinimo to sada 2015.

'Vi mladi, nemojte ostati doma, nego - na izbore! Za Hrvatsku.'

FOTO: Arhiva/Press
Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Produkcija Marka Perkovića Thompsona u rangu je svjetskih zvijezda koje su punile Arenu, no srećom, Thompson se nije poput njih umislio pa je koncert počeo na vrijeme, piše Večernji list.

Očekivati da koncert Marka Perkovića Thompsona nekoliko dana prije predsjedničkih izbora prođe bez političke poruke bilo bi naivno pa nas nije iznenadio njegov poziv.

- Moramo izaći  na izbore, svi izabrati onu osobu koja će braniti Domovinski rat i naše vrijednost. Vi mladi, nemojte ostati doma, nego - na izbore! Za Hrvatsku! To je izraz domoljublja. Već kad se nismo 90-ih obračunali s komunizmom, obračunajmo se sada 2015.godine! Riječi su to kojim se Thompson obratio više od deset tisuća obožavatelja koji su pohodili prvi njegov nastup u grandioznoj zagrebačkoj Areni, dvorani koja inače zjapi prazna. A on im svakako nije ostao dužan. Više od dva sata žestoke svirke i riffova velikog finala turneje "Ora et labora" dvorana je, omotana hrvatskom zastavom, pratila uglas, pljeskom, transparentima s natpisima Kupres i Tomislavgrad, između ostalih, pa i mobitelima umjesto upaljača... ali bez ustaških obilježja i sasvim dostojanstveno pozivajući na ljubav prema domovini.

Hvaljen Isus i Marija, dragi prijatelji. Kako vas je lipo vidjeti, obratio se Thompson razdraganoj publici na što se zaorilo "Vukovar, Vukovar".

- Preduhitrili ste me.. Upravo  sam htio posebno pozdraviti branitelje iz Savske. S njima smo, neka ostanu do kraja, poručio je glazbenik dodajući; Posebni pozdravi ekipi iz Stožera i gospodinu Josiću koji su ovdje večeras s nama te obiteljima poginulih koji su  došli pjevati  s nama večeras. Pjevajmo u duhu ljubavi, i duhu domovine i našeg zajedništva,  pozvao je Thomspon čiji je repertoar zadovoljio i roditelje s djecom i zaljubljene parove koji su se njihali uz taktove "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" i branitelje ali i goste iz Slovenije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, marko perković thompson, arena