A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/crkva-raj-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na polnoćku u Betlehem stigla i mala skupina kršćana iz Gaze | Politika+
Svijet

MISA POLNOĆKA: Na polnoćku u Betlehem stigla i mala skupina kršćana iz Gaze

Betlehem je bio lijepo ukrašen, a na božićnoj jelki na glavnom trgu bile su crvene, crne i bijele kuglice, boje koje čine palestinsku zastavu.

Piše: PolitikaPlus/Hina/STA/AFP

Više tisuća kršćanskih vjernika okupilo se u Betlehemu, mjestu rođenja Isusa Krista, a misu polnoćku u crkvi Isusova rođenja predvodio je latinski patrijarh Fuad Tval, glavni katolički poglavar u Svetoj zemlji. On je pozvao muslimane, židove i kršćane na miran suživot.

 

Božićnoj proslavi nazočio je i palestinski predsjednik Mahmud Abas, koji je pozvao na okončanje terora i ekstremizma. "Ovaj Božić šaljemo posebnu poruku svijetu, a ona je 'Sve što želim za Božić je pravda", rekao uoći polnoćke Mahmud Abas.

 

U Betlehem je stigla i mala skupina kršćana iz Gaze, a dočekani su aplauzima. Oni su dobili dozvolu da prođu preko teritorije Izraela na putu ka Zapadnoj obali. Inače, ovog ljeta u izraelskim napadima na Gazu poginulo je oko 2.100 Palestinaca.

 

Betlehem je bio lijepo ukrašen, a na božićnoj jelki na glavnom trgu bile su crvene, crne i bijele kuglice, boje koje čine palestinsku zastavu. Djed Božićnjak dijelo je slatkiše, a pjevale su se božićne pjesme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

misa, Betlehem