A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Srb: Bit ćemo kritični i prema Grabar-Kitarović kao i prema Josipoviću | Politika+
Hrvatska

HSP: Srb: Bit ćemo kritični i prema Grabar-Kitarović kao i prema Josipoviću

Prema njoj biti kritični, kao što su bili prema dosadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, bude li odstupila od politike koja je u interesu Hrvatske i hrvatskoga naroda.

Piše: p/h

Hrvatska stranka prava (HSP) pozdravila je u utorak izbornu pobjedu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a predsjednik te stranke Daniel Srb poručio je da će i prema njoj biti kritični, kao što su bili prema dosadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, bude li odstupila od politike koja je u interesu Hrvatske i hrvatskoga naroda.

 

Srb je na konferenciji za novinare u Osijeku rekao da su od Kolinde Grabar-Kitarović, prije nego što su joj dali podršku u drugome izbornom krugu, dobili uvjeravanja da će voditi politiku koja je u državnom interesu, posebice vanjsku i sigurnosnu politiku. Istaknuo je da će pozorno pratiti rad hrvatske predsjednice.

 

Komentirajući odluku Ustavnog suda o ukidanju pravomoćne presude protiv Branimira Glavaša i ostalih optuženika za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine, Srb je ocijenio kako ta odluka pokazuje da su povrijeđena prava optuženika i da se u tom procesu "radilo o političkim pritiscima na sud".

 

"U pravu su svi oni koji su govorili da se radilo o političkom procesu, kojim se željelo eliminirati Branimira Glavaša iz političkog odlučivanja u Hrvatskoj. Odluka Ustavnog suda pokazuje da je proces protiv Glavaša i ostalih imao političke implikacije, a ne isključivo pravosudne i kazneno-pravne", smatra Srb.

 

Istaknuo je da se HSP protivio svim suđenjima hrvatskim braniteljima, smatrajući kako se radi o želji da se pokušajem stvaranja dojma o brojnim počinjenim zločinima, zapravo kriminalizira cijeli Domovinski rat.

 

"Vjerujem da će Glavaš i ostali optuženici nastaviti pravnu borbu i dokazati da se radilo isključivo o političkom obračunu, a ne o počinjenim zločinima u Domovinskom ratu te da su zločini, kojih je moguće bilo u Domovinskom ratu, poslužili za političke obračune", rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kolinda, hsp