Hrvatska

ODGOVOR: Marijan Milinović odgovorio Đuri Glogoškom i Josipu Klemmu: Ne bojim vas se!

'Pitam se za kakvu ste se vas dvojica to državu borili?'

Piše: PolitikaPlus

Marijan Milinović, kojeg su Đuro Glogoški i Josip Klemm na konferenciji za medije prozvali da je od Ministarstva obrane tražio da se utvrdi pod kojim je okolnostima, kada i gdje stradao Đuro Glogoški, odgovorio je šatorašima, prenosi N1.

Odgovor koji je poslao medijima prenosimo u cijelosti:

"Gospodo Klemm i Glogoški, za razliku od vas ja ću vama odmah odgovoriti na vaše pitanje. Pitali ste otkud meni kao građaninu pravo da postavljam pitanja u vezi vas. Vidite, sa ovim vašim cirkusom usred grada koji traje već preko sto dana i silnim konferencijama za novinare vi ste sami izabrali da budete javna ličnost.

A kada je netko javna ličnost, javnost se ima pravo propitivati o njoj. Za razliku od vas ja nisam javna ličnost, moj upit MORH-u je bio osoban i posve legalan. Ono što nije legalno je krađa tog službenog dokumenta iz MORH-a, i javni poziv na moj linč i jasna prijetnja upućena meni. U demokratskoj zemlji je nezamislivo da to prođe bez posljedica. Ako ste me mislili prestrašiti, niste. Ja vas se ne bojim. Ako ste mislili pokazati ostalima na mom primjeru da je bolje ništa vas ne pitati, vjerujem da nećete uspjeti.

Pitam se za kakvu ste se vas dvojica to državu borili? Zar za onu gdje ćete moći protuzakonito dizati šatore gdje i kako hoćete, gdje ćete moći nekažnjeno krasti dokumente iz državnih institucija, gdje ćete moći nekažnjeno javno pozivati na linč građanina koji vama gospodine Glogoški i financira dobar dio Vaše mirovine.

Sada kada sam ja odgovorio na vaše pitanje još uvijek čekam odgovor točno gdje,kada i kako je gospodin Glogoški stradao te zbog čega je u kolicima, zbog pogreške liječnika kako je u jednom intervjuu sam naveo? Odgovor ste mogli dati odmah na konferenciji. Umjesto toga, obećali ste ga dati tijekom ovog tjedna, a dok pišem ovo pismo tog Vašeg odgovora još uvijek nema. Ali obećavali ste vi i da nećete na noge legalno izabranom predsjedniku Vlade.

A za kraj bih obavijestio javnost da me je MORH u međuvremenu tražio adresu, što je nakon svega nedopustivo no valjda su ih gospoda Klemm i Glogoški još to tražili. Javno postavljam upit MUP-u trebam li se bojati i veza gospodina Klemma u MUP-u?", napisao je Milinović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

đuro glogoški, josip klemm, Marijan Milinović