Komentari

UTAKMICA SE NASTAVLJA : Kolinda je mogla dati gol prvi dan

Uz malo više državničkog, a manje političkog truda, Grabar Kitarović je mogla odnijeti pobjedu. Još prvoga dana mogla je pokazati da nema ideologija i politika.

Piše: Urednički komentar/mtc

Prvoga dana svoga mandata Kolinda Grabar Kitarović dala je svom biračkom tijelu  ono što su očekivali. Naglasak na tradiciju i domoljublje.

 

Vrlo suptilno medijima su puštane informacije: Tuđmanov zlatni stol, počasna bojna, blagoslov Ureda. Onda smo saznali i da se razmišlja o izmještanju Titove biste s Pantovčaka, ali uz objašnjenje da se komponenata antifašizma ne odriče.

 

Uz malo više državničkog, a manje političkog truda, Grabar Kitarović je mogla odnijeti pobjedu. Još prvoga dana mogla je  pokazati da nema ideologija i politika, kako je i sama naglašavala u izbornoj noći, kad je u pitanju dobrobit svih građana.

Odmah smo saznali i da će posjetiti Savsku 66, te razgovarati s braniteljima.  Sadržajno redizajnirana internetska stranica i na njoj životopis Predsjednice koji se može sažeti u bezbrižno djetinstvo, obitelj i domovinu.

 

Nakon folklornih obilježja preuzimanja Ureda uslijedio je i državnički posao. Saznali smo i da je razgovarala sa čelnicima institucija, naravno s naglaskom na premijera Milanovića. Pozvan je i na razgovor i na kavu.

 

I kad su i mediji i javnost očekivali Milanovićev potez: iz Ureda Premijera - premijerski odgovor. Premijer Predsjednici stoji na raspolaganju i spreman je razgovarati, njihovi timovi dogovaraju satanak.

 

U trenutku kad je zemlja (biračko tijelo) doslovice popolovljeno, timovi i jedne i druge strane pretrpani su poslom.

 

Utakmica prvoga radnog dana Predsjednice nije donijela pobjednika. Svatko je na svojoj strani. No, uz malo više državničkog, a manje političkog truda, Grabar Kitarović je mogla odnijeti pobjedu. Još prvoga dana mogla je  pokazati da nema ideologija i politika, kako je i sama naglašavala u izbornoj noći, kad je u pitanju dobrobit svih građana.

 

A imala je savršenu priliku: Vlada je usvojila Poduzetnički  impuls "težak" više od 4 milijarde kuna. Sredstva bi trebalo iskoristiti 1300 poduzetnika. Kada znamo da naše gospodarstvo čini 99% malog i srednjeg poduzetništva, jasan je značaj takvoga poteza za domaće poduzetnike.

 

Da je Predsjednica javno podržala taj potez Vlade, već prvog radnog dana dala bi gol. No, ne treba joj zamjeriti, ipak joj je prvi radni dan. Dajmo joj vremena, možda nam vrati, kako reče jedan kolega, osmijeh, a ne samo smijeh na lica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, kolinda grabar kitarović, hrvatska