Komentari

GDJE JE MINISTAR?: Politika i/ili institucija

Pozivom ministra na sastanak predsjednica bi prešla tu liniju politike i institucije. Pomogla bi da se razgovori s ulice vrate za stol u institucije gdje im je i mjesto.

Piše: Urednički komentar

Predsjednica Grabar Kitarović održala je jedno od svojih obećanja. Uključila se u rješavanje pitanja branitelja, odnosno prosvjednika iz Savske 66. Poziv i sastanak na Pantovčaku svakako je pozitivan pomak ako će napokon rješiti pitanje prosvjeda.

 

No, ako je suditi po prvim izjavama nakon sastanka, branitelji ostaju u šatoru, i ostaju "koliko treba", najavljuju nova pisma, i skupove.  Predsjednica ih nije pozvala da se raziđu i da svoja prava traže drugačijim putem, putem institucija.

 

Tako smo opet ostali uskraćeni za drugi dio predsjedničinih  obećanja : zajedništvo, poziv na suradnju i zajednički rad na dobrobit svih . Bez obzira što nema nikakvu kominikaciju sa premijerom ( osim kominikacije priopćenjima) bilo bi dobro da je na sastanak s braniteljskim udrugama pozvala i resornog ministra Predraga Matića.

 

Točno je da je jedan od zahtjeva prosvjedinka njegova smjena, ali Matić je izabrani, legalni ministar. Uz to je i sam iz braniteljskih redova. Pozivom ministra na sastanak predsjednica bi prešla tu liniju politike i institucije. Pomogla bi da se razgovori s ulice vrate za stol u institucije gdje im je i mjesto.

 

Od predsjednice se puno očekuje, prije svega da svoj inauguracijski govor provoditi u potpunsti. Razgovor s ministrom branitelja Matićem , nakon 130 dana prosvjeda ispred njegova ministarstva, i svakako bi bio dio tog govora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fred matić, kolinda grabar kitarović