Hrvatska

ZLATKO KOMADINA: Politička scena u Hrvatskoj je razmrvljena, imamo razne zvijezde koje bljesnu pa se ugase

Parlametarni izbori će biti u listopadu..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina poručio je u subotu u Vrsaru kako vjeruje da je Hrvatska u političkom smislu većinski lijevo opredijeljena, ali da, zbog okolnosti krize u kojima građani žive, desnica "nažalost prečesto" dolazi do izražaja.

 

"Vjerujem da je Hrvatska opredijeljena većinski ulijevo, ona po meni duboko i jest, ali ponekad zbog okolnosti u kojima živimo, i desnica dolazi do izražaja. Nažalost u Hrvatskoj prečesto", istaknuo je Komadina, obraćajući se sudionicima Političke škole Foruma mladih SDP-a. Istaknuo je kako je politička scena u Hrvatskoj razmrvljena, da se drži za dva pola od kojih jedan čuva i brani SDP, a drugi HDZ, a između njih postoje "razne zvijezde padalice koje bljesnu, ali se i gase". "Gospodarska situacija nije dobra, stanje je prilično složeno, a politička scena je razmrvljena. Kad si u poziciji vlasti onda primjećuješ kako je nezadovoljstvo građana prilično veliko ukoliko nema rezultata po pitanju socijalne situacije, što je nažalost tako, premda se lagano ide na bolje", rekao je Komadina.

 

Dodao je kako će se u Hrvatskoj teško dogoditi ono što se desilo u Grčkoj, da će nestati ideja socijaldemokracije, "ako ništa drugo onda "zbog naše tradicije i ideologije". Novinarima je, za pitanje kada će biti parlamentarni izbori, rekao kako službene odluke još nema, ali kako on osobno misli da će izbori vjerojatno biti u listopadu. "Mislim da je logično da se parlamentarni izbori održe iza ljeta, premda teoretski, kako je i naš predsjednik već istaknuo, zadnji izborni rok je veljača iduće godine. No, ponavljam, u listopadu bi bilo najprimjerenije", poručio je Komadina.

 

Ponovio je kako medijska prepucavanja između bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i SDP-a štete stranci. "Iskreno, nije dobro da gubimo ljude i da oni napuštaju opciju iz koje su došli, no ispada da onda njoj niti ne pripadaju", kazao je i ocijenio kako Josipović, kao bivši predsjednik, ima puno iskustva te je mogao doprinijeti radu stranke. "Naravno da sve to dovodi do mrvljenja političke scene od centra prema lijevo. To je tako, oscilacije u politici su uvijek moguće", zaključio je Komadina.

 

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić poručio je kako je u životu, pa tako i u politici važniji "gram lojalnosti, nego kilogram pameti". "Lojalnost prema antifašizmu, domoljublju i socijaldemokraciji, prema siromašnima i prema onome što nas veže, a to je socijaldemokracija. Upravo nas lojalnost može izvući", rekao je Ostojić.

 

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako su upravo mladi najpozvaniji da promijene društvo jer "nisu opterećeni i mogu slobodno mijenjati društvo na dobrim osnovama, odnosno na osnovama zajedništva, lojalnosti i pozitivnih vrijednosti koje upravo SDP zastupa".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, zlatko komadina, sadp