Hrvatska

RAZGOVORI: Delo: Neformalni susret Pahor-Kitarović trajao dva sata

Vodeći slovenski list navodi da se neslužbeno doznaje kako je Pahor hrvatskoj predsjednici prenio poruku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je nedavno u Sloveniji bio u prvom službenom posjetu.

Piše: PolitikaPlus /Hina

Neformalni jučerašnji sastanak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i slovenskog predsjednika Boruta Pahora u Otočcu na Krki potrajao je oko dva sata, a uz jačanje bilateralnih odnosa i suradnje u euroatlantskim ustanovama govorilo se i o regionalnoj suradnji, pišu u ponedjeljak slovenski mediji.

 

Nenajavljeni susret u Otočcu, mjestu na pola puta između Ljubljane i Zagreba, s kojega je je medijima poslano tek kratko priopćenje, trajao je oko dva sata, a dvoje državnika pratilo je samo koliko njihovih najbližih suradnika, piše ljubljansko "Delo".

 

Kako se dodaje, sasvim neformalni radni susret dogovoren je u vrlo kratkom vremenu i bio je prilično iznenađenje.

Vodeći slovenski list navodi da se neslužbeno doznaje kako je Pahor hrvatskoj predsjednici prenio poruku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je nedavno u Sloveniji bio u prvom službenom posjetu. Cilj je Vučićeva posjeta bilo jačanje gospodarske suradnje no on se u četiri oka sastao i s Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i povjerenja u regiji, poznata kao proces Brdo.

 

Na sastanku u Otočcu, piše "Delo", dvoje se predsjednika dotaknulo i predstojećeg prvog posjeta Kolinde Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini, što će biti i njezin prvi službeni posjet inozemstvu.

 

Kada bi se mogao ostvariti prvi službeni posjet slovenskog predsjednika i nove hrvatske predsjednice još nije poznato, ali se neslužbeno govori da bi to moglo biti relativno brzo, navodi vodeći slovenski dnevnik.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

neformalni razgovori, kolinda grabar kitarović, Pahor, Kolinda, borut pahor